Premieră în lumea medicală militară românească

130
Premieră în lumea medicală militară românească - untitled-1539845726.jpg

Articole recomandate

În cadrul exercițiului internațional Eu-ModEx 2018, la formațiunea medicală ROL 2 E, dislocată în poligonul Centrului 70 Geniu Aviație Pantelimon, s-a realizat în premieră, miercuri 17 octombrie, o conexiune VTC (videoteleconferință) prin intermediul sistemului de telemedicină.

În cadrul scenariului, un pacient cu arsuri gradul II-III a primit îngrijiri de specialitate din partea personalului medical de la ROL 2 E. Complexitatea cazului medical a impus consultarea unor specialiști în arsuri de la Spitalul Județean Târgu Mureș. Suportul tehnic în acest caz a fost realizat de colegii de la Serviciul de Telecomunicații Speciale.

În perioada 13-18 octombrie, în cadrul exercițiilor "Seism 2018" și "Eu-ModEx 2018", Ministerul Apărării Naționale a angajat peste 1.000 de militari. Astfel, a fost operaționalizat, în poligonul Centrul 70 Geniu Aviație, spitalul Rol 2, iar două aeronave C-130 Hercules și C-27 J Spartan în configurație MEDEVAC au executat patru zboruri de evacuare a 58 de pacienți către patru destinații (Cluj-Napoca, Timișoara, Iași, Târgu-Mureș). Peste 600 de militari au asigurat rolurile de pacienți/victime ale cutremurului. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7861 secunde