Pompierii, în control: localuri fără autorizații și amenzi de peste 90.000 de lei!

160
Pompierii, în control: localuri fără autorizații și amenzi de peste 90.000 de lei! - pompierilitoral-1594218482.jpg

Articole de la același autor

Lucrătorii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență "Dobrogea" verifică, pe durata sezonului estival, obiectivele turistice și cele de alimentație publică, pentru a constata dacă îndeplinesc criteriile legale de funcționare. Mai exact, dacă au autorizații de securitate la incendiu, dacă au instalații electrice verificate și pentru iluminatul de siguranță, pentru evacuarea persoanelor, în caz de incendii, dacă au marcat hidranții interiori de incendii, dacă au făcut modificări în încăperea centralei termice.

În perioada 4 - 6 iulie, inspectorii au verificat aproape 30 de astfel de obiective de la litoralul românesc, dintre care cele mai multe au fost restaurante, cluburi și discoteci. "În aceste unități, pentru asigurarea normelor de apărare împotriva incendiilor, dar mai ales pentru preîntâmpinarea apariției acestora, au fost desfășurate activități preventive. Pe timpul activităților au fost depistate 151 de deficiențe, cât și șase obiective care funcționau fără autorizații de securitate la incendii", au precizat reprezentanții ISU Dobrogea.

În consecință, pompierii au aplicat 149 de sancțiuni, respectiv 115 avertismente și 34 de amenzi contravenționale, în valoare totală de 91.000 de lei.

"Pe timpul controalelor privind securitatea la incendiu, efectivele inspectoratului au desfășurat și acțiuni de verificare a respectării măsurilor de protecție sanitară, în vederea prevenirii și limitării infectării cu virusul COVID 19, în zonele aglomerate din județul Constanța, fiind verificate peste 1.700 de persoane și aplicate două avertismente pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală", au mai arătat pompierii. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.8062 secunde