Polițiștii, în alertă! Șoferi beți și drogați, pe străzile din Constanța și stațiuni

340
Polițiștii, în alertă! Șoferi beți și drogați, pe străzile din Constanța și stațiuni - fotofondsoferibeti3-1561307356.jpg

Articole de la același autor

Week-end de week-end, polițiștii constănțeni sunt în număr mare pe șosele, pentru a-i descuraja pe șoferii certați cu legea să se urce la volan și să ne pună în pericol pe noi toți. Chiar și așa, sunt foarte mulți care ignoră orice avertizări și care ies cu mașina chiar dacă au băut alcool sau chiar au consumat droguri.


Cu prilejul unei razii de amploare organizate sâmbătă noaptea, la care au participat 214 polițiști rutieri, de investigații criminale, ordine publică și luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale, au fost controlate peste 2.800 de autovehicule și constatate 23 de infracțiuni la regimul circulației rutiere. 


Astfel, 15 șoferi au fost prinși conducând sub influența băuturilor alcoolice, trei sub influența substanțelor psihoactive, iar cinci nici măcar nu aveau permis pentru vreo categorie de vehicule. De asemenea, au fost legitimate peste 3.300 de persoane și au fost controlate 2.837 autovehicule, fiind aplicate 217 sancțiuni contravenționale, dintre care 175 pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice. Valoarea sancțiunilor este de 137.985 de lei. În plus, în cadrul acțiunii au fost reținute 30 de permise de conducere și au fost retrase 26 de certificate de înmatriculare.
 
Astfel, în jurul orei 00.45, polițiștii din cadrul Poliției orașului Năvodari au identificat un bărbat, în vârstă de 33 de ani, care a condus un autoturism pe bulevardul Năvodari, fiind sub influența băuturilor alcoolice și fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 0,62 mg/l alcool pur în aerul expirat. Conducătorul auto a fost condus la spital pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.
Câteva minute mai târziu, polițiști din cadrul Secției 4 au identificat un bărbat, în vârstă de 27 de ani, care a condus un autoturism pe bulevardul Aurel Vlaicu din Constanța, având suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice. Apoi, în jurul orei 01.10, polițiști din cadrul Secției 2 au oprit o femeie în vârstă de 51 de ani, care conducea un autoturism pe strada Tulcea din Constanța. După verificări, a rezultat că aceasta nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.


Tot după miezul nopții, polițiști din cadrul Servicului Rutier Constanța au identificat un bărbat, în vârstă de 45 de ani, care a condus un autoturism pe DN 39, pe raza localității Eforie Nord, fiind sub influența băuturilor alcoolice. Acesta a fost testat și a reieșit că băuse alcool, prezentând o alcoolemie de 0,73 mg/l alcool pur în aerul expirat. El fusese implicat într-un accident rutier soldat doar cu pagube materiale, a refuzat să fie condus la spital pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.


Înainte de ora 2, polițiștii Secției 2 au avut de-a face cu un tânăr de 22 de ani, care a fost prins la volanului unui autoturism pe strada Dumbrăveni din Constanța, fiind sub influența substanțelor cu efect psihoactiv. Tot atunci, pe bulevardul Mamaia a fost oprit de polițiști un tânăr de 24 de ani. În urma verificărilor a reieșit că aceste consumase mai multe droguri. Aparatul drug-test a indicat rezultat pozitiv pentru cocaină și cannabis.


Mai spre dimineață, în jurul orei 5.00, polițiști din cadrul Secției 4 au identificat un tânăr, de 18 ani, care se afla la volanului unui autoturism pe strada Portiței din Constanța și care era sub influența substanțelor cu efect psihoactiv. Conducătorul auto a fost condus la spital pentru recoltarea de probe biologice, stabilindu-se faptul că acesta consumase cannabis.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3939 secunde