Polițiștii din Constanța, prezenți printre elevi

123
Polițiștii din Constanța, prezenți printre elevi - blaga-1523962611.jpg

Articole recomandate

Săptămâna aceasta, la Liceul Teoretic "Lucian Blaga" din Constanța a avut loc o activitate educativă în colaborare cu Poliția Română. Aici, doi polițiști ai IPJ Constanța le-au prezentat elevilor din clasele a V-a și a VI-a teme cum ar fi siguranța pe internet și prevenirea violenței. 


În acest fel, elevii au fost informați despre prevenirea criminalității informatice, a consumului și traficului de substanțe interzise sau consecințele comportamentului violent în mediul școlar. Polițiștii le-au prezentat filme educative, au discutat cu elevii, oferindu-le sfaturi și răspunsuri la întrebări, totodată găsind împreună cu aceștia alternative de comportament pentru prevenirea violenței și soluții pentru petrecerea timpului liber în siguranță pe internet. 


Discuțiile au fost pe înțelesul și chiar în limbajul familiar al copiilor, pliantul oferit conținând sfaturi cum ar fi: Este ,,cool’’ să respecți regulile! Este ,,cool’’ să fii tolerant! Fii ,,cool’’ și spune stop violenței! Evită prietenia persoanelor violente! Este ,,cool’’ să ai propria ta părere! Este ,,cool’’ să refuzi să consumi alcool, tutun sau droguri! 


Directorul liceului, prof. Iuliana Linea este de părere că activitățile educative organizate în colaborare cu Secția 5 de Poliție și Biroul de Analiză și Prevenire a Criminalității au un rol important în preîntâmpinarea actelor de violență în mediul școlar, în reducerea agresiunilor verbale și fizice care afectează dezvoltarea fizică și psihică a copiilor și în creșterea siguranței elevilor prin evitarea transmiterii în mediul online a unor date cu caracter personal sau a unor detalii din viața privată.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.9025 secunde