Polițiștii de la Cercetări penale au la dispoziție trei luni să aleagă ce carieră vor

429
Polițiștii de la Cercetări penale au la dispoziție trei luni să aleagă ce carieră vor - politistijudiciaristi-1583875408.jpg

Articole de la același autor

Supărare mare printre polițiștii judiciariști. Altfel spus, printre cei care au abilitatea de a lucra dosare penale: guvernanții le-au interzis, începând din acest an, prin OUG 20/2020, să mai dețină alte locuri de muncă în afară de cel din cadrul Poliției Române. 


Sindicaliștii atrag atenția că este o formă de discriminare și că, pe lângă multe alte motive, această interdicție îi va determina pe polițiștii de la judiciar să renunțe la a mai soluționa dosare penale, pentru a trece la patrulare, la ordine publică. 
La sfârșitul săptămânii trecute, reprezentanții Ministerului Afacerilor Interne s-au întâlnit cu reprezentanții organizațiilor sindicale, pentru a discuta pe marginea aplicării acestei norme legale, "în mod unitar și eficient". Iar mesajul transmis a fost clar: "Până la o eventuală amendare a normelor legale în vigoare, ținând cont de cadrul normativ actual, se impune asigurarea termenului de 90 de zile, necesar fiecărui polițist aflat sub incidența prevederilor legale, pentru formularea, în mod liber și neîngrădit, a opțiunii, în vederea ieșirii din starea de incompatibilitate". 


Astfel, polițiștii au la dispoziție trei luni pentru a alege dacă doresc să rămână polițiști, în cadrul structurilor de cercetări penale, sau doresc să se îndrepte către o altă carieră. 


Sindicaliștii afirmă însă că intenția este ca până la sfârșitul termenului de 90 de zile să se ajungă la o înțelegere în vederea modificării actului normativ. 


"Prin urmare, polițiștii care sunt în această situație nu trebuie să se grăbească cu privire la decizia de a renunța la calitatea de polițist judiciarist sau la celelalte activități, putând să aștepte până la finalul termenului de 90 de zile pentru ieșirea din starea de incompatibilitate", este recomandarea echipei Sindicatului ROPOL Constanța. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4585 secunde