Poliția Locală a "încins" atmosfera, toată vara, cu mii de amenzi!

182
Poliția Locală a

Articole de la același autor

Polițiștii locali constănțeni au aplicat peste 3.400 de sancțiuni contravenționale, în timpul sezonului estival, în acțiunile desfășurate în stațiunea Mamaia, în Satul de Vacanță și pe plajele din municipiul Constanța. Agenții economici au fost amendați, printre altele, pentru că nu au păstrat curățenia, pentru că au nu au împrejmuit construcțiile cu plasă dar și pentru că aveau autorizații de construire. De asemenea, un club a fost amendat cu 30.000 de lei pentru depășirea pragului fonic admis. 
Pe tot parcursul sezonului estival 2019, lucrătorii Direcției Generale Poliția Locală Constanța au patrulat în stațiunea Mamaia, în Satul de Vacanță, pe faleza Cazinoului, în Portul Turistic tomis, cât și în zona de plajă și au constatat numeroase încălcări ale normelor de conviețuire socială, pentru care au aplicat 3411 sancțiuni contravenționale. Astfel, în Mamaia au fost întocmite peste 200 de note de constatare; firmele au primit 183 de amenzi, în valoare de 180.000 de lei, fie pentru că aruncau gunoaie pe domeniul public, pentru că nu au împrejmuit proprietățile aflate în construcție cu panouri și plasă ori pentru că nu au întreținut fațadele. În șapte cazuri, polițiștii locali au dispus oprirea lucrărilor de construcții, pentru că agenții economici nu aveau autorizații de construire. Totodată, o unitate a fost amendată cu 30.000 de lei pentru că, în urma măsurătorii de sonometrie, s-a constatat depășirea pragului fonic admis. 


Amenzi considerabile au fost aplicate și pentru comerțul ambulant de pe plajă. Nu mai puțin de 712 sancțiuni contravenționale, în valoare de 334.200 lei au fost aplicate persoanelor surprinse pe plajă, cu porumb fiert, înghețată sau alte produse, alimentare sau nu. 


În vizorul polițiștilor locali au fost și șoferii, în special cei care au parcat neregulamentar. Pe linie rutieră, polițiștii locali au aplicat 1134 amenzi, în valoare de aproape 600.000 de lei. Cele mai multe amenzi, peste 460, au vizat șoferii care au ocupat un loc în parcările cu plată, fără a achita însă tariful sau pentru că au depășit perioada achitată. Alți 200 de șoferi au primit amenzi pentru că au staționat pe spațiul verde, iar aproximativ 150 șoferi pentru opriri neregulamentare, pe marginea drumului. De asemenea, polițiștii au ridicat 174 de autovehicule, în special cele staționate în zona trecerilor de pietoni. 
"Scopul Direcției Generale Poliția Locală din cadrul Primăriei municipiului Constanța nu este acela de a-i amenda pe cetățeni sau de a-i împiedica să desfășoare anumite activități în limite legale, ci acela de a crea un climat de ordine și siguranță publică în municipiul Constanța", au precizat reprezentanții instituției. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9334 secunde