PERCHEZIȚII LA PERSOANE BĂNUITE DE INFRACȚIUNI INFORMATICE

203
PERCHEZIȚII LA PERSOANE BĂNUITE DE INFRACȚIUNI INFORMATICE - fondmafiaalcoolului1413908611149-1569929938.jpg
Începând cu luna mai 2019, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminaliții Informatice din cadrul B.C.C.O. Suceava și procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Suceava au documentat activitatea a doi bărbați cercetați pentru deținere de instrumente în vederea falsificării de valori, operațiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice, tentativă la acces ilegal la un sistem informatic și tentativă la efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos.



În perioada mai – septembrie 2019, cei doi ar fi fabricat și deținut deținut, în afara cadrului legal, dispozitive tip skimming, în scopul montării la bancomate pentru copierea datelor de pe banda magnetică a cardurilor bancare.

La data de 4 august 2019, ar fi încercat să conecteze la un ATM bancar din municipiul Suceava un dispozitiv de copiere peste fanta de introducere a cardurilor bancare, în scopul accesării sistemului informatic bancar și obținerii de date informatice de pe cardurile bancare, dar nu au reușit acest lucru.

Pentru completarea materialului probator, la data de 23 septembrie 2019, polițiștii din cadrul Brigăzii de Combatere Criminalității Organizate Suceava, beneficiind de sprijinul jandarmilor din cadrul I.J.J. Suceava, au efectuat 3 percheziții domiciliare pe raza localităților Chilișeni și Dumbrăveni, județul Suceava și au pus în executare 2 mandate de aducere.

În urma perchezițiilor domiciliare, a fost descoperit un atelier/laborator de confecționare a dispozitivelor electronice tip skimming.

De asemenea, au fost ridicate mai multe telefoane mobile, tablete, calculatoare, laptopuri, MSR-uri (dispozitive de citire și insripționare a benzilor magnetice de pe carduri), părți componente ale unui bancomat, dispozitive electronice cu minicameră și baterie, plăci electronice, plăci din aluminiu decupate artizanal destinate a fi introduse în fanta unui ATM, câteva zeci de plasticuri tip card – blank-uri, precum și mai multe înscrisuri cu valoare probatorie.

A fost dispusă reținerea pentru 24 de ore a celor doi, ulterior fiind luată măsura controlului judiciar pentru 60 de zile față de aceștia.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5618 secunde