Percheziții în județul Constanța, în cazul unor furturi de ambarcațiuni

302
Percheziții în județul Constanța, în cazul unor furturi de ambarcațiuni - perchezitii-1516985008.jpg
În urmă cu câteva zile, polițiștii din cadrul Secției Regionale de Poliție Transporturi, au depistat, în flagrant delict, nouă bărbați, cu vârste între 23 și 43 de ani, din orașul Hârșova și localitatea Ciobanu, județul Constanța, în timp ce pescuiau neautorizat, într-o incintă privată.


Bărbații în cauză au fost surprinși în timp ce utilizau șase ambarcațiuni provenite din furturi comise pe raza localității Hârșova și unelte de pescuit industrial, precum și unelte de pescuit interzise la deținere. Asupra bărbaților au fost identificate unelte de pescuit tip setcă compusă cu sirec și tip monofilament, în lungime de aproximativ 2.330 de metri și 579 de kilograme de pește, din speciile crap, sânger, în valoare de 6.873 de lei.


În urma a patru percheziții domiciliare, polițiștii au ridicat, în vederea confiscării, un motor de ambarcațiune și un rezervor cu capacitatea de 10 litri, o armă de vânătoare deținută ilegal, precum și 570 de metri de unelte de pescuit tip setcă compusă cu sirec și tip monofilament.


Astfel, la data de 12 ianuarie, șase bărbați au fost reținuți, pentru 24 de ore, fiind introduși în Centrul de Reținere și Arest Preventiv al IPJ Constanța, ulterior dispunându-se măsura arestului preventiv pentru o perioadă de 30 de zile, pentru patru dintre aceștia. 


Ceilalți trei bărbați în cauză sunt cercetați cu privire la săvârșirea infracțiunii de deținerea, transportul sau comercializarea fără documente legale a peștelui și altor viețuitoare acvatice provenite din pescuit, faptă prev. și ped. de art. 64 lit. h din OUG 23/2008, modificată prin Legea 317/2009. 


Arma de vânătoare a fost introdusă la camera de armament a SRPT, iar celelalte bunuri ridicate în vederea confiscării și continuării cercetărilor au fost depuse la camera de corpuri delicte a SRPT Constanța. Valoarea bunurilor confiscate este de 367.500 lei.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.0958 secunde