Percheziții de amploare la traficanții de nicotină pentru țigările electronice. "Laborator", fabricat acasă

355
Percheziții de amploare la traficanții de nicotină pentru țigările electronice.

Articole recomandate

Percheziții de amploare au loc miercuri dimineață la traficanții de substanțe toxice din mai multe județe din vestul țării, dar și Capitală.


Polițiștii, sub coordonarea procurorilor Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, efectuează miercuri dimineață 14 percheziții domiciliare în București și în patru județe, la locuințele unor persoane bănuite de trafic de substanțe și produse toxice, conform Poliției Române.

"La data 17 octombrie, polițiștii Direcției Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție - Secția de urmărire penală și criminalistică, efectuează 14 percheziții domiciliare, în municipiul București și în județele Cluj, Alba, Bihor și Maramureș, la locuințele unor persoane bănuite de comiterea unor infracțiuni de trafic de substanțe și produse toxice", se spune într-un comunicat de presă transmis de IGPR.

Potrivit Poliției Române, din cercetări a reieșit că, în perioada martie - octombrie 2018, persoanele în cauză ar fi desfășurat activități ilegale de comercializare către publicul larg, prin intermediul internetului, precum și în alte moduri, de substanțe și amestecuri chimice cu proprietăți toxice și periculoase. Produsele comercializate ar fi, în special, substanța chimică Nicotină (CAS nr. 54 - 11 - 5), în stare pură 99,9% (999,9 mg/ml), dar și în concentrații ridicate (peste 100 mg/ml), precum și alte produse în amestec (lichide), care conțin diferite substanțe chimice, printre care nicotină, propilenglicol, glicerină vegetală și arome.

Persoanele vizate vor fi conduse la sediile Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Cluj, în vederea audierii și dispunerii măsurilor legale, se precizează în comunicat.

Potrivit surselor citate de presă, sunt vizați traficanții de nicotină și alte substanțe utilizate la realizarea lichidului pentru țigările electronice.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.2784 secunde