Otilia Sava, viitorul ministru al Apărării? "Generalul soldaților" ar avea susținerea Armatei

58941
5
După demisia în grup a membrilor cabinetului Grindeanu, premierul rămas în funcție caută să își refacă Guvernul cu oameni noi, dar cu experiență ministerială. 


Portofoliul de la Apărare, deținut de proaspătul demisionar Gabriel Beniam Leș, își caută astfel, după doar șase luni, un nou titular. Și unul dintre numele cele mai vehiculate în Minister, dar mai ales în rândul militarilor, că ar trebui să ocupe șefia MApN este cel al Otiliei Sava. Aceasta a fost secretar de stat în MApN timp de 4 ani, din 2013 până în urmă cu două luni, când a fost înlocuită din funcție pe criterii politice, la comanda PSD și ALDE. În loc Otiliei Sava a fost numit Nicolae Nasta, un politruc aruncat în funcție de ALDE, partid în care acesta ocupă funcția de secretar general. Potrivit hotnews.ro, noul secretar de stat se remarcă mai degrabă prin legături cu personaje controversate, multe dintre ele arestate sau cercetate penal, decât cu cariera sau rigoarea militară.


Revenind la Otilia Sava, aceasta se bucură de o mare susținere și simpatie atât în minister, dar mai ales în Armata Română, unde i se mai spune, simbolic, și "generalul soldaților". Asta deoarece a fost singurul oficial din Ministerul Apărării, din ultimii 27 de ani, care s-a preocupat cu adevărat de problemele soldaților români, aflați la baza ierarhiei militare. Ea este cea care a susținut inclusiv organizarea militarilor în ligi și organizații, fără caracter sindical, care să îi susțină și să îi reprezinte pe militari în raport cu instituțiile statului, ceea ce i-a și adus numeroase critici și rivalități din rândul generalilor cu multe stele pe umeri.

Astfel, o mare parte din "victoriile" obținute recent de militari, inclusiv eliminarea inechităților salariale, i se datorează și Otiliei Sava, care, din calitatea sa de secretar de stat, i-a ajutat pe soldați să se facă auziți în fața celor mari din Guvern și Parlament. Și de această dată, a deranjat mulți generali, care s-au văzut puși în fața faptului împlinit. Abia apoi au înțeles și aceștia că militarii români s-au unit, sunt puternici și trebuie ascultați.

În altă ordine de idei, Otilia Sava poate fi o soluție competentă pentru Apărare, atât prin prisma experienței sale profesională în acest minister, dar mai ales datorită susținerii pe care o are din rândul oamenilor din Armata Română.



Comentează știrea

Lili Mesler
16 iunie 2017
Otilia Sava

O doresc pe Otilia Sava la conducerea MApN!

Mimi
16 iunie 2017
Si noi si noi

Si noi o dorim pe otilia:)))) futuva n gura de retarzi

Șpilu Haleț
16 iunie 2017
Ești varza,Cosmine,

...experientei profesională???

suca
16 iunie 2017
OFITERI AVARI DUPA BANI

DOMNILOR GENERALI VA RUGAM SA ELIMINATI MAFIA SPOR DE LUCRARI DE EXCEPTIE CA SUNT ABONATI DE CIND A INTRAT IN VIGOARE NUMAI OFITERII BENEFICIAZA AN DE AN SI NIMENI DINTRE SUBOFITERI , MAISTRI SI CIVILI DISCUTA SI NUI AUDE NIMENI. ASA SA INTAMPLAT SI CU SOLDA DE MERIT. TOT CLICA DE LA CONDUCEREA UNITATILOR BENEFICIA

akl
17 iunie 2017
otilia

o securista acoperita vreti sa fie ministru aparari?chir nu mai are armata un OM din randul lor care sai reprezinte cu onoare si demnitate? ce a facut cat a fost secretar de stat pt .armata?

Pagina a fost generata in 0.272 secunde