Operațiune pentru prinderea unor proxeneți. Descinderi în marile orașe constănțene

1307
1
Operațiune pentru prinderea unor proxeneți. Descinderi în marile orașe constănțene - operatiune-1519400699.jpg

Articole de la același autor

În urma a 21 de percheziții efectuate pe raza județului Constanța a fost destructurată o grupare infracțională specializată în proxenetism în Cehia, Germania și Regatul Unit al Marii Britanii. În cadrul aceleiași acțiuni, au fost desfășurate, simultan, activități de cercetare penală pe teritoriul țărilor mai sus menționate. 


Perchezițiile au avut loc în urmă cu două zile și au avut loc pe raza municipiilor Constanța, Medgidia și a orașelor Cernavodă și Năvodari. Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța și procurorii DIICOT Constanța, cu suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale a Poliției Române, în cadrul unei colaborări româno-cehe, au destructurarat grupul infracțional. În urma investigațiilor efectuate de polițiști au rezultat indicii că, atât membrii grupului infracțional, cât și femeile care practicau prostituția ar fi transferat sute de mii euro din Cehia în România.


La percheziții au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor patru autoturisme de lux, 6.000 de euro și alte mijloace cu valoare probatorie în cauză. Totodată, 15 persoane au fost conduse la sediul DIICOT Constanța pentru audieri. Opt dintre acestea au fost reținute pentru 24 de ore sub aspectul săvârșirii infrac-țiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat și proxenetism, alte două fiind reținute pentru săvârșirea infracțiunii de proxenetism. Persoanele în cauză urmează a fi prezentate Tribunalului Constanța, cu propuneri corespunzătoare.


În cadrul aceleiași acțiuni, s-au desfășurat, simultan, activități de cercetare penală pe teritoriul Cehiei, fiind valorificate, în timp real, date puse la dispoziție prin Centrul de Cooperare Polițienească Internațională de autoritățile din Regatul Unit al Marii Britanii, Germania și Elveția. 


La acțiunea desfășurată pe teritoriul Cehiei a participat un polițist al echipei române de investigatori, din cadrul BCCO Constanța. Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul BCCO București, SCCO Dâmbovița, SCCO Tulcea, SCCO Porturi Maritime Constanța și IPJ Constanța. De asemenea, la activități au participat specialiști de la Garda de Coastă Constanța și jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile "Tomis" Constanța.


Comentează știrea

costy
24 februarie 2018
Lucrezi în timpul liber!

Selectam moderatori de anunturi. Primiti plata pentru fiecare anunt moderat. Trebuie sa verificati anunturile pe care alte persoane le posteaza, apoi sa le aprobati afisarea in sistem. Nu este necesara experienta. Va invatam noi totul. Cereti detalii la adresa de email pacurarucostica1963@gmail com

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4592 secunde