O nouă misiune sub pavilion NATO, îndeplinită de Forțele Navale Române

1134

Articole de la același autor

Fregata "Regina Maria", cu un elicopter IAR-330 Puma Naval ambarcat, s-a întors ieri, în Portul Militar Constanța, după încheierea misiunii internaționale pe care a executat-o, ca parte a grupării navale permanente NATO SNMG-2 (Standing NATO Maritime Group Two). Nava a executat, în perioada 9 - 29 iulie, în Marea Neagră, acțiuni militare și activități de instrucție, conform unor scenarii de luptă în diferite medii de acțiune, maritim, subacvatic și aviatic, la standarde NATO.

Timp de trei săptămâni, inima "Reginei Maria" a pulsat la unison, sufletul și truda echipajului au dat viață fierului navei, astfel că, indiferent de provocările multiple ale misiunii, obiectivele au fost realizate.

La ceremonia de sosire a navei, au participat locțiitorul comandantului Flotei, contraamiral de flotilă Ion Condur și comandantul Flotilei 56 Fregate, contraamiral de flotilă Valentin Iacoblev.

La finalul celor aproximativ 3.500 de mile parcurse în bazinul pontic, sub pavilion NATO, echipajul navei, format din 240 de militari și comandat de comandor Victor Durea, a raportat "Misiune îndeplinită!". Prin participarea marinarilor militari români la eforturile Comandamentului Maritim NATO (MARCOM) de a asigura securitatea maritimă a Alianței, Forțele Navale Române contribuie la creșterea stabilității în zona de responsabilitate din vestul Mării Negre.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6327 secunde