Nu vă riscați! Mașinile fără permis de acces în zona peninsulară a Constanței, ridicate de Poliția Locală

478
Nu vă riscați! Mașinile fără permis de acces în zona peninsulară a Constanței, ridicate de Poliția Locală - fondnuvariscati-1559676525.jpg

Articole de la același autor

Începând de la 1 iunie, toate autovehiculele care nu au permis de acces în zona peninsulară, dar sunt depistate pe una dintre străzile din zonă vor fi ridicate. Deja, în cursul zilei de ieri, patru șoferi au rămas fără mașini deoarece nu dețineau un astfel de permis eliberat de autoritatea publică locală pentru zona peninsulară a municipiului Constanța.


Autovehiculele fără permis au fost transportate și depozitate de către reprezentanții SC Confort Urban SRL într-un loc special amenjat situat pe strada Caraiman, nr. 1, aflându-se sub paza operatorului de servicii publice până la momentul eliberării. Programul de restituire este permanent.


"Conducătorii auto își pot recupera autoturismele doar după ce au achitat taxele prevăzute în H.C.L nr.399/2018 - Regulamentul privind activitatea de ridicare, transport și depozitare a vehiculelor staționate neregulamentar pe partea carosabilă de pe raza municipiului Constanța.
Recomandăm deținătorilor de premise pentru acces în Zona Peninsulară a municipiului Constanța să afișeze documentele la vedere în autovehicul astfel încât să poată fi observate cu ușurință de polițiștii locali, iar conducătorilor auto le aducem la cunoștință că intrarea și ieșirea autoturismelor în și din zona peninsulară se va realiza doar prin punctele prevăzute în Regulamentul de acces prin locațiile în care au fost amplasate indicatoare de semnalizare rutieră", explică reprezentanții Direcției Generale a Poliției Locale Constanța.


Amenzi și pentru că nu se vede permisul de acces
Potrivit acestora, Regulamentul de acces în Zona Peninsulară a municipiului Constanța prevede amenzi și pentru neafișarea permisului de acces. "Constituie contravenție accesul vehiculelor cu permis multiplicat, copiat, anulat sau fără acces și se sancționează contravențional cu amendă cuprinsă între 1.000 și 1.500 lei pentru persoanele fizice și între 1.500 și 2.500 lei pentru persoanele juridice. De asemenea, constituie contravenție neafișarea permisului de acces cu fața la loc vizibil din exteriorul vehiculului pentru a permite verificarea datelor înscrise pe acesta, faptă care se sancționează contravențional cu amendă cuprinsă între 500 și 1.000 lei în cazul persoanelor fizice și între 1.000 și 1.500 lei, în situația persoanelor juridice", mai spun cei de la Poliția Locală.


Pentru persoanele interesate, cererile pentru obținerea și eliberarea permiselor de acces se depun la Direcția Gestionare Servicii Publice din cadrul Primăriei Municipiului Constanța, de pe strada Ștefan Mihăileanu, nr.10, și la Serviciul Public de Impozite și Taxe, la sediile de pe bulevardul Tomis nr. 112, strada Sulmona nr. 22 sau la cel din incinta City Park Mall, bulevardul Alexandru Lăpușneanu nr. 116. 


Documentația scanată se poate depune și online la adresa de mail [email protected], iar documentele în original se vor prezenta doar în momentul în care se ridică permisul.


Reamintim că viteza de deplasare a vehiculelor în zonă este de maxim 30 km pe oră. "Activități similare se vor derula în mod sistematic, iar ca măsură preventivă recomandăm participanților la traficul rutier să respecte normele legale în vigoare privind accesul în zona peninsulară", ne sfătuiesc reprezentanții Poliției Locale Constanța.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.6209 secunde