"Nu suntem lada de gunoi a Europei!". Magazinele de produse chinezești, controlate de Protecția Consumatorilor

294

Articole recomandate

Zeci de magazine de produse chinezești au apărut, în ultima perioadă, în județul Constanța. din păcate, nu toate produsele ieftine pe care acestea le comercializează nu întrunesc standardele de calitate prevăzute de lege. Tocmai de aceea, în baza mai multor reclamații, comisarii Protecției Consumatorilor au demarat verificări la comercianții de profil.

Un magazin din Cernavodă unde se vindeau produse chinezești a fost închis pentru șase luni de zile, din cauza neregulilor depistate. Solicitarea a fost făcută de Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor, în urma controlului efectuat săptămâna trecută. În cursul zilei de ieri, a fost emisă decizia de suspendare a activității pentru o perioadă de șase luni.

Potrivit comisarului șef al CJPC Constanța, Horia Constantinescu, este vorba despre produse de proveniență China, care nu doar sunt de proastă calitate, dar contravin standardelor de calitate prevăzute de lege. "De la fierbătoarele ce pun într-un real pericol viața consumatorului până la jucăriile aparent inofensive dar prezente pe sistemul de alertă European rapEx, toate aceste produse trebuie retrase fără a expune consumatorii", a declarat Horia Constantinescu.

Acesta susține că abaterile sunt repetate și că reprezentanții acestor magazine au fost avertizați în mai multe rânduri să se conforme legilor europene. "Produsele chinezești de proastă calitate ce nu respectă nicio normă europeană vor face obiectul unor acțiuni de control, iar, în condițiile nerespectării celor impuse de Protecția Consumatorilor, se va solicita suspendarea activității. Este încă un mesaj ferm, transmis acestor operatori economici, de la care nu ne vom abate. Nu suntem lada de gunoi a Europei. Dacă vor continua să pretindă că nu înțeleg limba română, vom deveni translatorii acestora, prin măsuri ferme ușor de tradus în toate limbile", a subliniat șeful OPC Constanța.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.6431 secunde