Nu ascultați minciunile escrocilor: "Poliția și Parchetul nu confiscă telefoanele celor implicați în accidente!"

233
Nu ascultați minciunile escrocilor:

Articole de la același autor

Polițiștii atrag atenția că în ultima perioadă s-au înmulțit tentativele de înșelăciune, în special prin "Metoda Accidentul". Una din strategiile folosite de escroci, pentru a le păcăli pe victime este să pretindă că anchetatorii au confiscat telefoanele mobile ale rudelor invocate, după ce ar fi fost implicate în accidente rutiere, iar ei se oferă să țină legătura cu familia îngrijorată și le pretind diverse sume de bani, sub pretextul că trebuie să îi "strecoare" polițistului sau doctorului.

"Polițiștii sau reprezentanții Parchetului nu confiscă telefoanele mobile ale celor implicați în accidente rutiere. Dacă vă sună cineva care vă pretinde bani, pentru facilitarea unei intervenții către autorități sau sub orice alte motive, nu dați curs cererii și nu trimiteți bani, deoarece există riscul major să deveniți victima unei înșelăciuni. Încercați să apelați în cel mai scurt timp ruda la care face referire apelul, pentru a afla adevărul!", este apelul transmis de reprezentanții Poliției Române.

În schimb, polițiștii atrag atenția ca, în momentul în care primiți un astfel de telefon, să solicitați persoanei care v-a sunat cât mai multe detalii despre unitatea medicală, de Poliție sau de Parchet unde s-ar afla ruda implicată în accident, pentru a suna ulterior la instituția respectivă pentru confirmare. "Nu vă bazați pe cele relatate de un necunoscut. Escrocii mizează tocmai pe reacția emoțională puternică, de moment. Întrerupeți imediat convorbirea și încercați să apelați, în cel mai scurt timp, de pe telefonul mobil, ruda la care face referire apelul sau persoane din anturajul ei. Chiar dacă cel care vă apelează vă «recomandă» să fiți discret sau vă spune că nu puteți lua legătura direct cu ruda, deoarece autoritățile i-au ridicate telefonul, nu vă încredeți în el. Anunțați Poliția la numărul unic de urgență 112 pentru a primi sprijin de specialitate. În niciun caz nu acceptați o întâlnire direct cu persoana care v-a apelat, înainte de a discuta cu un polițist", au mai transmis oamenii legii. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5323 secunde