Noul șef al Statului Major al Apărării a fost învestit de președintele Klaus Iohannis

634
Noul șef al Statului Major al Apărării a fost învestit de președintele Klaus Iohannis - generalulmaiordanielpetrescu-1575204677.jpg
Președintele Klaus Iohannis l-a învestit duminică, de Ziua Națională, pe noul șef al Armatei, la sediul Ministerului Apărării.


Generalul Daniel Petrescu preia oficial funcția de șef al Statului Major al Apărării.


Președintele Klaus Iohannis a semnat, joi, decretul privind numirea domnului general-locotenent – cu trei stele Petrescu Luca Daniel în funcția de șef al Statului Major al Apărării, la data de 1 decembrie 2019, după ce Nicolae Ciucă a devenit ministru al Apărării.


Ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, l-a felicitat pe generalul-locotenent Daniel Petrescu pentru preluarea mandatului de șef al Statului Major al Apărării și a subliniat că misiunile în teatrele de operații din Angola, Albania, Irak și Afganistan, dar și cele în cadrul structurilor de comandă NATO sau de reprezentare națională i-au desăvârșit acestuia "profilul de comandant și, în același timp, i-au șlefuit abilitățile diplomatice".


"Daniel Petrescu este un ofițer cu o pregătire și experiență de excepție, fiind absolvent de liceu militar, academie militară, al cursului de comandă și stat major din Marea Britanie și Colegiul Național de Război al SUA.


Misiunile în teatrele de operații din Angola, Albania, Irak și Afganistan, alături de camarazii și subordonații săi, dar și cele în cadrul structurilor de comandă NATO sau de reprezentare națională i-au desăvârșit profilul de comandant și, în același timp, i-au șlefuit abilitățile diplomatice", a spus Nicolae Ciucă, după avizarea în CSAT a numirii lui Petrescu ca șef al Statului Major al Apărării.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.1349 secunde