Negocieri dure pe OUG 114. Ministrul de Finanțe, față în față cu administratorii de pensii private

135
Negocieri dure pe OUG 114. Ministrul de Finanțe, față în față cu administratorii de pensii private - eugenteodoroviciiohannisfaceafir-1553171355.jpg

Articole recomandate

Discuții fără sfârșit pe marginea ordonanței 114. Reprezentantii companiilor care administrează fondurile private de pensii se întâlnesc joi cu ministrul de Finanțe, în vederea adoptării unei ordonanțe care să modifice controversata OUG 114.


Eugen Teodorovici a anunțat că Executivul își dorește să încheie dezbaterile până vineri, astfel încât ordonanța de modificare să fie adoptată, săptămâna viitoare, informează Realitatea TV.


Guvernul ar putea să adopte, mai întâi, o ordonanță care să vizeze doar sectorul bancar, asta dacă nu se ajunge la o înțelegere în ceea ce privește celelalte sectoare afectate.

Liderii coaliției de guvernare au anunțat ca s-a ajuns la o soluție de compromis în întâlnirile cu reprezentanții bancari. Taxa aplicata pe activele financiare nu se va mai calcula în funcție de Robor, ci va fi o taxa diferențiată.


Cele mai mari dispute sunt legate de taxa aplicată din domeniul energiei și telecomunicațiilor. Inclusiv cei de la ALDE insistă cu eliminarea taxei de 2 la sută aplicata companiilor din domeniul Energiei. Chiar Călin Popescu Tăriceanu spunea ca e greu de suportat.


Al treilea sector afectat este cel al pensiilor private. Cu administratorii privați ai acestor fonduri se întâlnește astăzi Eugen Teodorovici. Ordonanță le impune să majoreze capitalul social cu 800 de milioane de euro, de 11 ori mai mult decât actualul capital social.

Executivul lua în calcul sa le ofere posibilitatea de a investi și în alte proiecte tocmai pentru a-și spori capitalul social. E de văzut dacă cele două părți vor ajunge azi la un acord.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4594 secunde