Militarii români MOR în camioane antice. Străinii pun preț pe ARMATĂ. ASTA-I ECHITATE?

8565
5
Militarii români MOR în camioane antice. Străinii pun preț pe ARMATĂ. ASTA-I ECHITATE? - armata-1500273166.jpg

Articole de la același autor

O știre furnizată de agențiile de presă internațională mi-a atras atenția, în această dimineață.

Astfel, guvernul australian intenționează să ofere puteri sporite armatei pentru a putea răspunde la incidentele teroriste de pe teritoriul țării. Declarația îi aparține premierului Malcolm Turnbull, citat de DPA.

În urma schimbărilor, Ministerul australian al Apărării va putea colabora mult mai ușor cu forțele de poliție federale și regionale în cazul unui incident terorist. Premierul a mai afirmat că modificările la măsurile interne de contraterorism sunt făcute să anticipeze amenințarea teroristă în permanentă evoluție și să asigure că Australia are un răspuns coordonat și integrat.

Pentru această inedită misiune, armata australiană va beneficia de dotări suplimentare, iar personalul va fi instruit în centre de specialitate.

La polul opus, se află armata română. O structură în care, în primul rând, nu ai voie de vorbești. De aici cred că pornesc multe rele.

O armată în care personalul este nemulțumit de salarii, o armată în care soldații mor în camioane rablagite, o armată în care piloții zboară pe MiG-uri de pe vreme bunicii, o armată în care marinarii exploatează fregate second-hand, cumpărate pe bani grei.

O armată română căreia politicienii i-au promis câte-n lună și-n stele, dar pentru care nu s-a făcut mai nimic.

Pe alte meleaguri, militarii au un statut special, comparabil de altfel cu cel pe care l-au avut și militarii români în anii comunismului, dar pe care l-au pierdut, treptat, în anii post-decembriști. Exemplul australian este unul singular, iar cei care activează în sistem știu foarte bine care sunt diferențele chiar între militarii din statele membre ale NATO, structură căreia și România îi aparține! Asta-i echitate? Unii cu misiuni, echipamente și salarii de mii de euro, iar alții cu praful de pe tobă?

Comentează știrea

eu
17 iulie 2017
onoare

Sunt putini romani care sa se zbata pentru tara indiferent de consecinte,unele pretexte sunt mai presus de taracine este hotarat sa se zbata pt armata un alt CUZA!!

Alexandru
17 iulie 2017
Curiozitate

Câte armate angajează militari cu 10 clase?

Alin
19 iulie 2017
Alexandru

Multe armate de exemplu cea afgană și au 300 de dolari salariu

maximus
27 iulie 2017
roarmy

Daca intelegem ca suntem colonie (vedeti ce nationalitate au cei care l'au consiliat pe dragnea in campania electorala sau cei arestati pt ca o spionau pe sefa dna)nu stat independent,lucrurile capata sens. nici o putere coloniala nu are interes ca armata autohtona sa fie armata in sensul bun al cuvantului. o armata romana puternica ar putea avea idei de genul: ce ar fi sa trimitem in tribunalul militar toate guvernele din 1990 in prezent sa explice marasmul social din RO. S'au sa nationalizeze resursele naturale pt care primim redevente ridicole. In plus se incurajeaza numirea la conducerea armatei a ofiterilor corupti si incompetenti. asa se face treaba cand esti putere neocolonialista ar fi trebuit sa stiti lucrurile astea

nelu
30 octombrie 2017
Doamne ajuta !

Doamne ajuta sa inceapa un razboi ! sa vedem atunci ce fac politicienii nostri "dragi" Pentru ca toti promit o armata puternica si nu se face nimic. De fapt ei nici macar nu stiu ca Armata este garantul securitatii statului. Si cum sa aperi granitele cand nici nu ai cu ce sa te deplasezi la granite ! cum spuneam....Doamne ajuta !

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4747 secunde