Militarii pun umărul la lupta împotriva virusului Covid-19

1362

Articole de la același autor

Opt corturi destinate triajului epidemiologic în unități medicale civile și militare din țară au fost montate de forțe ale Ministerului Apărării Naționale. Acestea se află în garnizoanele din București, Cluj-Napoca, Râmnicu Vâlcea, Sighișoara, Timișoara și Toplița. Astfel, numărul spitalelor civile și militare din țară în care au fost instalate asemenea corturi se ridică la peste 20. 


Peste 70 de specialiști - personal medical, specialiști în achiziții, logistică, precum și juriști, din cadrul Ministerului Apărării Naționale, acționează în prezent în sprijinul autorităților centrale și locale. La linia specială Telverde, pusă la dispoziția populației de Institutul Național de Sănătate Publică București acționează, pe lângă medici și asistente din instituțiile medicale militare, studenți ai Institutului Medico-Militar (ofițeri-studenți din anii V și VI), care s-au oferit voluntar.


"Ministerul Apărării Naționale dispune de forțe și mijloace gata în orice moment să sprijine autoritățile centrale și locale în acțiuni destinate limitării răspândirii virusului COVID-19, conform planurilor de cooperare. La nevoie, MApN poate acționa cu și forțe și mijloace suplimentare celor deja pregătite, având personal și mijloace tehnice menținute în rezerva acțională", subliniază reprezentanții Ministerului Apărării Naționale.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2944 secunde