Militari, fiți fără grijă: Armata are bani! Ciucă: "Trebuie să stabilim prioritățile de înzestrare"

5603
Militari, fiți fără grijă: Armata are bani! Ciucă:

Articole recomandate

Ministrul Apărării Naționale, Nicolae Ciucă, a declarat, astăzi, că, din discuțiile preliminare pe care le-a avut în Guvern, există toate garanțiile ca bugetul MApN să reprezinte în continuare 2% din PIB.

"Din discuțiile pe care le-am avut cu premierul și cu ministrul Finanțelor, avem toate garanțiile că anul viitor vom avea alocat 2% pentru Apărare. Chiar săptămâna trecută, împreună cu ministrul Economiei, am avut o privire asupra a tot ce înseamnă planurile de înzestrare a Armatei Române și putem să facem o translație a ceea ce înseamnă nevoile noastre din industria de apărare pe un plan similar pe termen mediu în industria de apărare română", a afirmat Ciucă, citat de Agerpres.

El a fost prezent, alături de ambasadorul Statelor Unite ale Americii, Hans Klemm, la o vizită de informare a ambasadorilor din țările NATO acreditați la București la baza militară Deveselu.

"La sfârșitul săptămânii trecute a fost deblocată ultima tranșă de bani pe care o vom folosi să plătim în avans sistemele Patriot. Facem acest lucru deoarece banii care erau alocați pentru corvete și bateriile de coastă nefiind cheltuiți, am considerat că pot fi utilizați în acest fel astfel încât să putem să eliberăm puțin presiunea de pe buget anul viitor și, în funcție de cum se finalizează procesele din instanță ale programului de corvete și reluarea procesului la rachetele de coastă, acestea să poată să fie demarate", a afirmat ministrul.

El a precizat, totodată, că a discutat cu șeful Statului Major al Apărării privind prioritățile de înzestrare.

"L-am rugat să revadă prioritățile de înzestrare ale Statului Major al Apărării și în funcție de ele să decidem, pentru că este în reconstrucție bugetul pe anul 2020. Nu sunt rearanjări importante, dar ele trebuie oarecum reprioritizate", a punctat Ciucă.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 15 Noiembrie 2019
Stire din Eveniment : Cercetașii, la competiție în Ungaria
Pagina a fost generata in 0.5406 secunde