MApN a suspendat procedura de achiziție a corvetelor. A fost sesizat Parchetul Militar

127434
MApN a suspendat procedura de achiziție a corvetelor. A fost sesizat Parchetul Militar - afacereacorvetamultifunctionala1-1547231964.jpg

Articole recomandate



Vineri, 11 ianuarie 2019, secretarul de stat pentru Armamente, Andrei Ignat, responsabil cu derularea procedurii de achiziție aferentă Programului de înzestrare esențial "Corvetă multifuncțională", a prezentat ministrului apărării naționale un raport de informare cu privire la acest subiect.

Astfel, secretarul de stat a adus la cunoștință faptul că Departamentul pentru Armamente, prin semnătura sa, a sesizat Parchetul Militar de pe lângă Curtea Militară de Apel, în temeiul unor suspiciuni rezonabile privind derularea în deplină legalitate a procedurii, de natură să afecteze realizarea interesului național de securitate în ceea ce privește Programul de înzestrare esențial "Corvetă multifuncțională".

Având în vedere acest aspect, precum și faptul că, la această dată, există un litigiu pe rolul Curții de Apel Constanța prin care Șantierul Naval Constanța S.A., ca parte la "Asocierea dintre Naval Grup Franța și Șantierul Naval Constanța S.A.", solicită "anularea în tot a HG nr. 48 / 2018", act normativ care fundamentează derularea procedurii mai sus amintite, secretarul de stat pentru Armamente, Andrei Ignat, a informat cu privire la suspendarea procedurii de achiziție, până la clarificarea aspectelor semnalate.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.5455 secunde