MAE Român: Patru persoane, între care trei români, evacuate de urgență din Yemen

121
MAE Român: Patru persoane, între care trei români, evacuate de urgență din Yemen - mae1530353171-1542184847.jpg

Articole recomandate

Patru persoane, trei români și un yemenit, au fost evacuate în siguranță din Republica Yemen și vor fi aduse în România, informează Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

"În cursul nopții de 13 spre 14 octombrie 2018, trei cetățeni români și un cetățean yemenit, membru de familie, au fost evacuați, în siguranță din Republica Yemen, prin Republica Arabă Egipt și Republica Turcia, către România. Pe tot parcursul deplasării, cetățenii români și membrul de familie al acestora s-au aflat în legătură permanentă cu Ambasada României la Cairo și cu Consulatul General al României la Istanbul. (...) Ministerul Afacerilor Externe a suportat în întregime costurile aferente transportului pentru cetățenii români și cetățeanul yemenit", se arată într-un comunicat de presă al MAE, remis miercuri AGERPRES.

Potrivit comunicatului, reprezentanții misiunii diplomatice române de la Cairo și ai oficiului consular de la Istanbul, în coordonare permanentă cu Celula de Criză a MAE și cu sprijinul consulului onorific al Republicii Yemen în România, au acordat permanent asistență consulară în vederea repatrierii pe cale aeriană, prin identificarea unei modalități optime de evacuare, emiterea documentelor necesare deplasării și asigurarea îndeplinirii formalităților de îmbarcare.

"Celula de Criză a MAE continuă eforturile de evacuare în siguranță a cetățenilor români aflați în Republica Yemen și rămâne în legătură permanentă atât cu aceștia, cât și cu toate autoritățile competente din regiune. (...) Pe website-ul Ministerului Afacerilor Externe este în continuare postat un avertisment de călătorie pentru Yemen, care conține nivelul maxim de alertă, respectiv Pericol major - părăsiți imediat zona sau țara", se mai arată în comunicat, potrivit Agerpres.

Ministerul de Externe reiterează solicitarea adresată cetățenilor români aflați în zonele de conflict de a contacta misiunile României din teritoriu pentru a-și înregistra prezența, astfel încât să poată beneficia de asistență și protecție consulară și, totodată, de a consulta informațiile furnizate prin intermediul aplicației "Călătorește în siguranță", care poate fi descărcată de pe site-ul MAE (www.mae.ro/app_cs) pe orice telefon mobil de tip smartphone cu sistem de operare Android sau IOS.

Cetățenii români care se deplasează în afara țării beneficiază de serviciul de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare "Un SMS îți poate salva viața!", amintește MAE.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.6991 secunde