MAE lansează ghidul cu recomandări utile și informații despre cele mai căutate destinații, în această perioadă

158
MAE lansează ghidul cu recomandări utile și informații despre cele mai căutate destinații, în această perioadă - gothaer-1556098606.jpg

Articole recomandate

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a lansat "Ghidul de călătorie pentru Sărbătorile Pascale 2019" care conține recomandări utile în cazul călătoriilor în afara granițelor României, precum și un set de informații de interes pentru cele mai frecventate destinații turistice din această perioadă, respectiv: Austria, Bulgaria, Elveția, Franța, Germania, Grecia, Israel, Italia, Marea Britanie, Portugalia și Spania.


Potrivit MAE, cetățenii români pot evita eventuale situații neplăcute ce pot apărea pe perioada vacanței sau a concediului lor în străinătate consultând "Ghidul de călătorie pentru Sărbătorile Pascale 2019".

Documentul a fost postat pe pagina web a MAE, la rubrica "Sfaturi de călătorie", secțiunea "Ghiduri de călătorie" (www.mae.ro), precum și pe pagina de Facebook a Departamentului Consular din cadrul Ministerului Afacerilor Externe.

Ghidul are 93 de pagini și oferă informații generale, legate de documentele de călătorie, deplasarea în siguranță cu copii minori, necesitatea informării asupra condițiilor de securitate din zona care urmează să fie vizitată.

"Informați-vă asupra situației de securitate din țara de destinație! În acest sens, verificați rubrica Alerte de călătorie - Atenționări de călătorie, care cuprinde informații utile, cu caracter temporar, privind starea drumurilor, greve, modificarea condițiilor de intrare pe teritoriul unor state, starea vremii etc. Înregistrați-vă la cea mai apropiată misiune diplomatică sau oficiu consular. Evitați deplasarea în zone periculoase! Dacă vă aflați în dificultate în străinătate, contactați ambasada sau consulatul României cel mai apropiat pentru a putea beneficia de asistență consulară de specialitate, în conformitate cu legislația în vigoare", se arată, printre altele, în Ghidul lansat de MAE.

De asemenea, documentul cuprinde informații specifice pentru o serie de destinații preferate de turiștii români în această perioadă, respectiv Austria, Bulgaria, Elveția, Franța, Germania, Grecia, Israel, Italia, Marea Britanie, Portugalia și Spania.

Ministerul Afacerilor Externe reamintește cu acest prilej că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația "Călătorește în siguranță", care poate fi descărcată de pe website-ul MAE (www.mae.ro/app_cs) pe orice telefon mobil de tip smartphone cu sistem de operare Android sau IOS. Aplicația oferă informații, sfaturi de călătorie și posibilitatea de alertare în cazul în care apar situații speciale în țara în care aceștia se află. După descărcarea aplicației se recomandă efectuarea unei actualizări.

De asemenea, cetățenii români care se deplasează în străinătate au la dispoziție recomandările generale de călătorie publicate pe pagina web a Ministerului Afacerilor Externe, la secțiunile "Condiții de călătorie" (http://www.mae.ro/travel-conditions) și "Alerte de călătorie" (http://www.mae.ro/travel-alerts).


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2863 secunde