Ludovic Orban: "Am redus la maxim posibilitatea de a se răspândi coronavirusul"

546
Ludovic Orban:

Articole recomandate



Premierul Ludovic Orban a declarat că măsurile adoptate prin ordonanța militară adoptată marți de ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, pe care a contrasemnat-o, sunt restrictive, dar s-a dorit limitarea la maxim a răspândirii coronavirusului, conform agerpres.ro.


"Trebuie să vă informez, pentru început, privitor la emiterea primei ordonanțe militare, semnate de domnul ministru Vela și de subsemnatul. Sigur că am luat măsuri care pot părea măsuri severe. După cum bine știți, am suspendat pentru 14 zile zborurile spre Spania și dinspre Spania (...). 


Este clar că extinderea epidemiei a generat această măsură, care, din punctul nostru de vedere, a fost o măsură absolut necesară pe care am luat-o, cum am luat-o privitor la zborurile dinspre Italia și înspre Italia. De asemenea, am luat măsuri severe privitoare la închiderea restaurantelor, închiderea cafenelelor, hotelurilor, suspendarea spectacolelor, activităților culturale, suspendarea inclusiv a competițiilor sportive. 


Practic, am redus la maxim, prin măsurile restrictive pe care le-am adoptat, ocaziile în care oamenii sunt apropiați, se întrunesc și există posibilitatea de a se răspândi coronavirusul. Toate măsurile pe care luăm au un singur obiectiv, să limiteze la maxim posibil răspândirea acestui virus, să păzim populația României, să păzim fiecare cetățean de riscul de îmbolnăvire cu această boală, care este, practic, o amenințare nu numai pentru România, este o amenințare, la ora actuală, la nivel global", a declarat Ludovic Orban, miercuri, la ședința de Guvern desfășurată în sistem de videoconferință.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2766 secunde