Lista "Most Wanted" de pe site-ul Europol, "condusă" de români

365
Lista

Articole recomandate

Primele patru persoane de pe lista "Most Wanted" care apare pe site-ul Europol sunt români, Gregorian Bivolaru, proaspăt eliberat din arest, moment după care a fugit din România, fiind în fruntea listei.



Primele patru persoane date în urmărire de Europol sunt români, lista "Most Wanted" debutând cu Gregorian Bivolaru și continuând cu doi interlopi și fratele lui Omar Hayssam, potrivit informațiilor postate pe site-ul instituției.


Primul pe listă este Gregorian Bivolaru, ale cărui nume și fotografie au fost publicate pe site-ul instituției în cursul zilei de vineri. Liderul MISA este căutat pentru că ar fi săvârșit mai multe infracțiuni de trafic de persoane și abuz sexual. Conform site-ului, aceste infracțiuni ar fi fost înfăptuite în Franța sau Finlanda, începând din 2006 până în 2013.

Gregorian Bivolaru a fost dat în urmărire internațională de autoritățile din Finlanda, după ce a fost emis un mandat de arestare în lipsă pe numele său. El nu a fost găsit la domiciliul din județul Sibiu și se pare că ar fi plecat din țară în ziua care a urmat eliberării din Penitenciarul Bistrița. Se pare că, în prezent, liderul MISA se află în Suedia.

Imediat după Bivolaru se află interlopul ieșean Gheorghe Clapon. El este căutat de autorități după ce a fost condamnat la nouă ani și cinci luni de închisoare pentru uz de fals și spălare de bani. Clapon a dispărut imediat după ce magistrații au anunțat sentința în cazul său, în luna aprilie. Ieșeanul a fost condamnat după ce a reușit să dea un tun de peste 1,2 milioane de euro. El, alături de alți complici, au păcălit reprezentanții unor firme din București și Germania. Ei au semnat contracte de intermediere și vânzare-cumpărare a unor utilaje industriale care ar fi trebuit să fie aduse din Ucraina. Interlopul le-a arătat reprezentanților firmelor utilaje care arătau exact precum cele din documente, însă ele aprțineau altcuiva.

Lista Europol este continuată cu fratele lui Omar Hayssam. Omar Mukhles, condamnat pentru răpirea jurnaliștilor români în Irak, se află pe lista "Most Wanted", întrucât a dispărut după condamnarea la cinci ani de închisoare cu executare pentru fapte de terorism.

Lista este completată de Ionel Silvestru, un român căutat pentru că a fost condamnat la 12 ani de închisoare cu executare pentru proxenetism, trafic de minori și trafic de persoane. El este dat în urmărire internațională de mai bine de șase ani,scrie libertatea.ro


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 23 Septembrie 2017
Stire din Eveniment : Mexic, din nou lovit de un CUTREMUR violent
Sâmbătă, 23 Septembrie 2017
Stire din Eveniment : TRAGEDIE RUTIERĂ! Un bărbat a murit pe loc
Pagina a fost generata in 0.9746 secunde