Lege nouă pentru condamnați. Unii dintre ei vor face "închisoare acasă"

954
3
Lege nouă pentru condamnați.  Unii dintre ei vor face

Articole de la același autor

Camera Deputaților, în calitate de for decizional, a adoptat, ieri, proiectul de lege privind măsurile alternative de executare a pedepselor prin care persoanele condamnate la o pedeapsă de până la 5 ani să poată beneficia de executarea pedepsei la domiciliu sau în week-end, într-un centru de detenție special.

Inițiativa legislativă a primit 170 de voturi "pentru", 81 - "împotrivă" și șase abțineri. Judecătorul de supraveghere a privării de libertate poate dispune una dintre măsurile alternative pentru persoanele condamnate la o pedeapsă de până la 5 ani, care au efectuat fracția de 1/5 necesară pentru luarea în discuție a regimului de detenție, prevede textul adoptat.

Executarea la domiciliu a pedepsei privative de libertate se face cu supraveghere din partea lucrătorilor din MAI, cu sau fără brățară electronică. Executarea fracționată a unei pedepse constă în executarea pedepsei numai în zilele de sâmbătă și duminică, într-un centru de detenție special înființat în acest scop.

Regimul mixt al unei pedepse privative de libertate constă în executarea pedepsei la domiciliu cu prestarea de zile de muncă în folosul comunității, în echivalent. Ministerul Justiției implementează dispozițiile prezentei legi, prin adoptarea de norme metodologice, în cel mult 30 de zile de la publicarea ei în Monitorul Oficial.

"Este o bazaconie ceea ce propuneți dumneavoastră – închisoarea acasă. Ce a făcut PSD de se comportă asemenea unui piroman care smulge cutia de chibrituri din mână și dă foc casei? A preluat pur și simplu un alt proiect al colegilor noștri (de la PNL – n.r.), a adus amendamente – 18 am numărat – la opt articole, au modificat complet conținutul și au relaxat foarte mult această legislație, în continuarea demersului mai vechi de dezincriminări, de relaxare a legislației penale. Își doresc cei de la PSD să rezolve problema corupției prin eventuala abrogare a întregului Cod penal. PSD distruge justiția, slăbește legislația penală, deschide larg porțile închisorilor", a explicat deputatul constănțean Stelian Ion.

Măsurile alternative de executare a pedepsei privative de libertate nu se aplică pentru condamnările privative de libertate pentru săvârșirea unei infracțiuni cu violență sau profitând de starea de neputință fizică sau psihică a victimei și nici persoanelor condamnate pentru fapte de corupție - pentru luare de mită, dare de mită și trafic de influență - și cele aflate în stare de recidivă.

Judecătorul de supraveghere a privării de libertate, în condițiile prezentei legi, va dispune stabilirea unei măsuri alternative de libertate pentru persoanele care au executat, fără a fi sancționate, jumătate din fracția minimă efectivă de executat în sistemul penitenciar. Hotărârea privind stabilirea măsurii alternative de executare a pedepsei sau amânarea aplicării acesteia se comunică deținutului în termen de 3 zile de la pronunțare. În situația în care a fost amânată aplicarea unei măsuri alternative de executare a pedepsei, deținutul poate contesta încheierea, în 3 zile de la comunicare, la judecătoria din raza locului de deținere.

Comentează știrea

Puscarie,ai respectele mele !
26 aprilie 2018
Planul "B"

Dragnea si hotii lui "si-au tras" legi personale.Puscaria de weekend.Daca punem si legea despagubirii puscariasilor,adica scuzele si respectele noastre,asta inseamna ca s-a nascut o meserie noua,meseria de puscarias.Parca aud...."Ce vrei sa te faci cand o sa ajungi mare ? ..Puscarias de lux....Ptiu ptiu,manca-l-ar mama,ce destept e...Seamana lu' tat-su ! ! "....Domn Dragnea,dar la o pensie de puscarias nu v-ati gandit ? Asa ca la parlamentari.Pentru patru ani de puscarie ai o pensie de 1500 lei.

Jihadist
26 aprilie 2018
Procurori? droguri

Procurorii sunt escroci, si infractori calificati // Comdata constanta (langa tomis mall) vinde droguri ieftine si bune.

Raluca
26 aprilie 2018
Pfff

Legi cu dedicatie , vai Romania, vai noi muritorii

Pagina a fost generata in 0.3523 secunde