Laura Codruța Kovesi, delegată la Parchetul General

157
Laura Codruța Kovesi, delegată la Parchetul General - 61943659-1531317746.jpg
Procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, Augustin Lazăr, a dispus delegarea fostului procuror șef al DNA Laura Codruța Kovesi în funcția procuror la Serviciul de îndrumare și control din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție începând cu data de 11 iulie 2018, se arată într-un comunicat de presă al Parchetului.

"Urmare a deciziei Secției de procurori a Consiliului Superior al Magistraturii cu privire la continuarea activității doamnei LAURA CODRUȚA KOVESI după revocarea din funcția de procuror șef al Direcției Naționale Anticorupție, procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, domnul Augustin Lazăr, prin Ordinul nr. 1412 din data de 11 iulie 2018, a dispus delegarea acesteia în funcția procuror la Serviciul de îndrumare și control din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție începând cu data de 11 iulie 2018.

Având în vedere experiența profesională dobândită până în prezent, doamna procuror va avea atribuții privind implementarea la nivelul Ministerului Public a Strategiei Naționale Anticorupție pentru perioada 2016 - 2020, aprobată prin Hotărârea Guvernului nr. 583 din 2016, respectiv actualizarea strategiilor de combatere a corupției, precum și elaborarea de strategii sectoriale la nivelul unităților de parchet, în conformitate cu obiectivele strategice și domeniile prioritare ale instituției, astfel cum sunt acestea exprimate în Stategia Ministerului Public pentru perioada 2016 – 2020", precizează Biroul de informare și relații publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

Secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a decis, miercuri, că fosta șefă DNA, Laura Codruța Kovesi, își va continua cariera ca procuror la DIICOT Sibiu, unde va activa începând cu data de 9 iulie. Ulterior, procurorul general Augustin Lazăr anunța că ia în calcul posibilitatea de a o delega pe Laura Codruța Kovesi pe o funcție din cadrul Ministerului Public.

Kovesi a anunțat luni, după ce președintele Klaus Iohannis a semnat decretul de revocare a sa din funcția de procuror-șef al DNA, că nu va mai lucra în Direcția Națională Anticorupție, dar va rămâne procuror. "De astăzi nu voi mai lucra în DNA. Voi rămâne procuror", a spus Kovesi.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.5454 secunde