"Jos evaziunea fiscală";"Jos pirateria!" Protest al transportatorilor în fața Guvernului

165

Articole recomandate

Federația Operatorilor Români de Transport (FORT) organizează, miercuri, un protest în Piața Victoriei din București, reclamând că mult așteptatele Ordonanțe de Urgență în domeniul transporturilor de pasageri, promise de Guvern, sunt blocate pe circuitul de avizare din Guvern. La protestul celor de la FORT participa și membri ai federației din întreaga țară, prezenți la manifestare cu autobuze, autocare și autoturisme. Protestul transportatorilor a creat deja probleme în nordul Capitalei, unde se circulă cu dificultate din cauza restricțiilor în trafic. 


Peste 300 de taxiuri, autocare și autobuze au blocat, miercuri, Piața Victoriei, într-un protest organizat de Federația Operatorilor Români de Transport (FORT). Manifestanții strigă "Jos evaziunea fiscală" și "Jos pirateria" și afișează mesaje precum: "Stop transportului ilegal", "Stop pirateriei", "Dorim doar eliminarea sintagmei 'în mod repetat' din Legea 38/2003", potrivit Agerpres.


"Dacă la prima ședință de Guvern, de săptămâna viitoare, cererile noastre nu sunt pe ordinea de zi, oprim transportul de tot", a avertizat Florin Bocai, vicepreședintele FORT.


La ora 11:00, o delegație a transportatorilor va intra la discuții la Guvern.


Reprezentanții Federației Operatorilor Români de Transport (FORT) afirmă că sectorul de activitate nu s-a mai întâlnit niciodată cu un asemenea moment, ce riscă să blocheze iremediabil transportul rutier național și județean de pasageri.


"După alte două săptămâni, mult așteptatele Ordonanțe de urgență în domeniul transporturilor de pasageri, promise de Guvern, sunt blocate pe circuitul de avizare. Federația Operatorilor Români de Transport - F.O.R.T. consideră că sectorul de activitate în cauza nu s-a mai întâlnit niciodată cu un asemenea moment, ce riscă să blocheze iremediabil transportul rutier național și județean de pasageri. Solicitările membrilor F.O.R.T sunt simple, iar argumentele au fost deja introduse în fundamentarea celor două acte normative blocate acum la nivel guvernamental, în principal din cauza acelorași grupuri de interese ce încearcă să folosească legislația pentru propriul interes și buzunar", au transmis transportatorii.


FORT solicită Guvernului rezolvarea problemelor cu adevărat prioritare pentru piață de transport pasageri, respectiv eliminarea sintagmei "în mod repetat" din legea taximetriei pentru a combate eficient transportul ilicit de persoane și prelungirea programelor interjudetean și județene de transport pasageri.


"Orice altă completare adusă acestor două modificări esențiale, nu reprezintă altceva decât încercări disperate ale unor indivizi de a modifică legea pentru acoperirea unor ilegalități sau situații litigioase. Protestul se desfășoară pe modelul celui ce a declanșat modificarea legii RCA, la acesta participând membrii federației din întreagă țară, prezenți la manifestare cu autobuze, autocare și autoturisme", au mai transmis transportatorii.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.2766 secunde