Iohannis, despre numirea Adinei Florea la DNA: "Documentele sunt în analiză"

333
Iohannis, despre numirea Adinei Florea la DNA:

Articole recomandate

Președintele Klaus Iohannis a declarat, astăzi, că documentele cu privire la numirea Adinei Florea la șefia DNA se află în analiză la Cotroceni, precizând că va fi formulat un răspuns într-un termen adecvat.

"Dosarele sunt în studiu și vor primi un răspuns într-un termen adecva", a spus Iohannis, citat de Agerpres.

Pe 10 ianuarie, ministrul Justiției, Tudorel Toader, a transmis o solicitare președintelui Klaus Iohannis cerându-i să-și reconsidere refuzul "bazat pe motive inexistente" privind numirea a cinci procurori în funcții de conducere, între care și Adina Florea la DNA.

Pe 9 ianuarie, Iohannis îi transmisese o scrisoare lui Toader ca răspuns la solicitarea de reevaluare a propunerii de numire în funcția de procuror-șef al Direcției Naționale Anticorupție a Adinei Florea. Practic, șeful statului respingea pentru a doua oară această nominalizare.

Pe 21 noiembrie 2018, președintele a respins pentru prima oară propunerea de numire a Adinei Florea la DNA, motivând că "nu sunt îndeplinite condițiile de legalitate necesar a fi întrunite, în mod obiectiv, de către procuror pentru a fi numit într-o funcție de conducere, respectiv cea prevăzută de art. 54 alin. (2) prin raportare la art. 48 alin. (10) și (12) din Legea nr. 303/2004".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9328 secunde