€ 4.7558
£ 5.4847
$ 4.1758

Mai multe ştiri online:

„Înainte de a fi ofițeri sau subofițeri, suntem OAMENI!” Unii mai uită…

Ştire online publicată Vineri, 16 Martie 2018. Autor: Sorin MIHALACHE
O veritabilă polemică s-a creat în jurul deciziei MApN de a face angajări, peste 6.000 de posturi urmând a fi ocupate în următoarea perioadă. 


Părerile sunt împărțite. Unii consideră că recrutarea din sursă externă este ok, alții că ar trebui să fie făcute promovări din rândul soldaților profesioniști deja existenți. Fiecare cu argumentele sale. 


Un punct de vedere mi-a atras atenția și am considerat că este de interes pentru a fi mediatizat. 


„Sunt unii care zic că noi, caporalii, suntem pielea (...) Ei (n.r. - ofițeri, subofițeri) au responsabilități, ei sunt factori și miezul din franzelă, uitând că fără pielea (…) ei nu ar exista. Nu zic că unii dintre caporalii i-au învățat, ajutat să fie cum sunt. Și cine aruncă primul cu piatra? Sper că v-ați răspuns. Nu spune nimeni că sunt caporali foarte bine pregătiți și unii mai puțin. Așa cum sunt și printre rândurile celor ce ne blamează, dar na, unii chiar au școală. Și uităm să fim oameni. Înainte de grade și funcții, trebuie să fim oameni, dar unii s-au născut deja gradați. Păcat”, a transmis un caporal. 


XXX 


„Nu e niciun interes față de caporal, suntem priviți doar când vin comisii și defilări... Se respectă caporalii ca să dea tot tronurile bine în poze. Am fost la un examen de subofițeri. Cei din civilie aveau aceleași probe cu mine. Am 11 ani de armată în spate, dar civilul avea ceea ce mai spunea un coleg: era modelabil, după cum vrea sistemul”, a punctat un alt militar. 


Sursa foto: Revista Forțelor Terestre 


Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Inchide
Pagina a fost generata in 0.7387 secunde