Gheorghe Stan și Cristian Deliorga depun, marți, jurământul la Cotroceni, ca judecători ai CCR

174
Gheorghe Stan și Cristian Deliorga depun, marți, jurământul la Cotroceni, ca judecători ai CCR - gheorghestan537icristiandeliorga-1560801737.jpg

Articole recomandate

Gheorghe Stan, fost șef al Secție de Investigare a Infracțiunilor din Justiție, și Cristian Deliorga, fost judecător la Curtea de Apel Constanța, vor depune jurământul, marți, de la ora 13.00, la Palatul Cotroceni ca judecători ai Curții Constituționale, informează Administrația Prezidențială.


Procurorul șef al Secției pentru anchetarea magistraților, Gheorghe Stan, a fost eliberat din funcție, prin decret semnat de șeful statului, și urmează să își preia mandatul de judecător al Curții Constituționale, pentru un mandat de nouă ani. Gheorghe Stan a fost numit la CCR de către Camera Deputaților, la propunerea PSD.


Joi, Iohannis a semnat decretul pentru eliberarea din funcția de judecător la Curtea de Apel Constanța a lui Cristian Deliorga, prin pensionare, începând cu 14 iunie. Și acesta urmează să își preia mandatul de la CCR.


În 7 mai, Gheorghe Stan a fost numit de Camera Deputaților - la propunerea PSD - în funcția de judecător la Curtea Constituțională, pentru un mandat de 9 ani. Procurorul Gheorghe Stan a condus, alături de adjuncta sa, Adina Florea, Secția specială pentru investigarea magistraților, iar anterior a fost procuror-adjunct al Inspecției Judiciare.


Tot în 7 mai, Senatul a votat pentru numirea fostului vicepreședinte al CSM Cristian Deliorga în funcția de judecător al CCR, propus tot de PSD. El o va înlocui pe Simona-Maya Teodoroiu la Curtea Constituțională, al cărei mandat expiră tot pe 15 iunie.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.0816 secunde