Fosta soție a lui Dan Adamescu, arestată la domiciliu

190
Fosta soție a lui Dan Adamescu, arestată la domiciliu - carmenpalade-1539264238.jpg

Articole recomandate

Carmen Palade, fosta soție a lui Dan Adamescu, va sta în arest la domiciliu. Decizia a fost luată de magistrații Tribunalului București.


Carmen Palade este cercetată într-un dosar de evaziune fiscală cu un prejudiciu estimat la 43 de milioane de lei. Miercuri dimineață, polițiștii au făcut percheziții la ea acasă și în alte 6 locații din București, iar după-amiază, femeia a fost reținută de polițiști.


Carmen Palade deținea mai multe societăți comerciale. Polițiștii o acuză atât pe ea cât și pe mai mulți colaboratori de delapidare și de evaziune fiscală.


"La data de 10 octombrie, polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul București, pun în aplicare șapte mandate de percheziție domiciliară în municipiul București, într-un dosar privind săvârșirea infracțiunilor de delapidare și evaziune fiscală", potrivit unui comunicat al IGPR.


Din cercetări a reieșit că persoanele bănuite, în virtutea funcțiilor de conducere deținute în cadrul unei societăți comerciale având ca obiect principal de activitate "închirierea și subînchirierea bunurilor proprii", ar fi încheiat mai multe contracte de management, respectiv de prestări servicii, prelungite sau modificate prin acte adiționale succesive, cu alte societăți comerciale controlate direct sau prin intermediari.


Potrivit comunicatului, în baza acestor contracte, s-ar fi efectuat plăți cu consecința prejudicierii societății, prin delapidarea acesteia cu sumele plătite în baza facturilor fictive emise de firmele controlate. Plățile efectuate ilegal în conturile acestora sunt de aproximativ 43.000.000 de lei.


De asemenea, persoane cu funcții de conducere în cadrul societății prejudiciate sunt bănuite că și-ar fi însușit ilegal aproximativ 3.000.000 de lei, bani ridicați în numerar din casieria societății sau din cont, cu titlul de "avans spre decontare", dar nereturnați, precizează IGPR.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 24 Ianuarie 2017
Stire din Eveniment : A murit omul de afaceri Dan Adamescu
Luni, 07 Martie 2016
Stire din Eveniment : Dan Adamescu, audiat la DNA
Pagina a fost generata in 1.3567 secunde