Fosta șefă a falsului ginecolog de la Spitalul Județean Ilfov, audiată la DIICOT într-un dosar privind experimente pe gravide

287
Fosta șefă a falsului ginecolog de la Spitalul Județean Ilfov, audiată la DIICOT într-un dosar privind experimente pe gravide - roxanadragu41222000-1550692595.jpg

Articole recomandate

Roxana Dragu, medicul ginecolog de la Spitalul Județean Ilfov care a lăsat-o pe Raluca Bârsan, tânăra fără studii medicale, să intre în operații alături de ea și să coasă paciente după cezaraină, a fost audiată miercuri timp de 3 ore la DIICOT. Doctorul Roxana Dragu a fost audiată ca martor la DIICOT, însă nu în legătură cu Raluca Bîrsan, ci în legătură cu dosar deschis după un experiment bizar, în care s-au recoltat probe biologice din placentă și din cordonul ombilical în cazul a 26 de gravide, tot la Spitalul Județean Ilfov.

Sursa: romaniatv.net

26 de femei, însărcinate în 6 sau 9 luni, au fost convinse de medici și asistente să participe la studiul cu numele "Atlas al nutrienților din lapte matern". Fără nicio legătură cu laptele matern însă, femeilor li s-a pus în față un consimțământ în care scrie "negru pe alb" că urmează să li se recolteze și altfel de probe, potrivit stirileprotv.ro. Se întâmplă în urmă cu 4 ani, iar pacientele, toate din cadrul Spitalului Județean Ilfov, au semnat inițial consimțământul. La naștere femeilor li s-au prelevat și 20 de ml de sânge din cordonul ombilical și o probă de țesut gras de pe peretele abdominal.

Nici acum nimeni nu știe ce s-a întâmplat cu acele probe. Femeile știau, în schimb, că vor beneficia de consultații gratuite din partea unui dietetician, iar copiii urmau să fie consultați regulat de un medic care ar fi trebui să le urmărească creșterea. Dar nici acest lucru nu s-a mai întâmplat.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7932 secunde