Focuri de armă pentru prinderea contrabandiștilor de țigări

188
Focuri de armă pentru prinderea contrabandiștilor de țigări - focuridearmareal-1571227478.jpg

Articole recomandate

Polițiștii de frontieră au fost nevoiți să tragă mai focuri de armă pentru prinderea unor persoane implicate în contrabanda cu țigări, un ucrainean fiind reținut, informează un comunicat al ITPF Sighetu Marmației, remis, miercuri, AGERPRES.


Potrivit sursei citate, polițiștii din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Negrești Oaș au observat, pe direcția localității de frontieră Bixad, județul Satu Mare, un grup de persoane transportând în spate colete voluminoase spre interiorul țării.


"Colegii noștri au acționat pentru reținerea persoanelor, efectuând somațiile legale prin voce, dar acestea nu s-au supus, fapt pentru care au fost trase, conform prevederilor legale, trei focuri de avertisment în plan vertical. Polițiștii de frontieră au reușit să rețină, cu ajutorul câinelui de serviciu Rot, o persoană de sex masculin, în vârstă de 23 de ani. Celelalte persoane, profitând de terenul accidentat și împădurit, s-au înapoiat pe teritoriul statului vecin (Ucraina n. r.)", se menționează în comunicat.


Echipa de intervenție a descoperit, la aproximativ 1.500 metri de linia de frontieră, 18 colete voluminoase, cu țigări de contrabandă, care au fost transportate la sediul poliției de frontieră. În urma inventarierii a rezultat cantitatea de 6.300 pachete cu țigări, de proveniență ucraineană, de diferite mărci, în valoare de 73.710 lei.


Cetățeanul ucrainean a fost reținut pentru 24 de ore de către organele de poliție judiciară, iar în cauză polițiștii de frontieră efectuează cercetări pentru săvârșirea infracțiunilor de trecere frauduloasă a frontierei de stat și contrabandă, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale ce se impun. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2378 secunde