Focar de coronavirus la Spitalul de Neurochirurgie din Iași: 28 de cadre medicale și pacienți au COVID-19

179
Focar de coronavirus la Spitalul de Neurochirurgie din Iași: 28 de cadre medicale și pacienți au COVID-19 - coron-1590235339.jpg

Articole recomandate

Douăzeci și opt de cazuri de coronavirus au fost confirmate la Spitalul de Neurochirurgie din Iași, fiind vorba despre 13 pacienți și 15 cadre medicale. Managerul spitalului, Lucian Eva, a precizat că toate cadrele medicale diagnosticate reveniseră din tura liberă, după 14 zile în care ar fi urmat să stea izolate.


Managerul Spitalului de Neurochirurgie din Iași, Lucian Eva, a precizat sâmbătă la Digi 24 că toate cele 15 cadre medicale diagnosticate cu COVID-19 reveniseră din tura liberă. Majoritatea sunt asistente medicale și medici rezidenți.


La acest moment, în unitatea medicală sunt confirmate 28 de cazuri de coronavirus - 15 cadre medicale și 13 pacienți. Ultimele 17 cazuri - 4 cadre medicale și cei 13 pacienți - au fost diagnosticate în ultimele 24 de ore.


"Începând de astăzi Spitalul de Neurochirurgie lucrează în regim de urgență. Avem o anchetă în desfășurare și încercăm să luăm toate măsurile necesare de depistare a virusului COVID-19 și de stopare a răspândirii acestuia. Până în acest moment am testat 200 de persoane la nivelul spitalului, iar 28 din acestea sunt pozitive. Continuăm testarea și retestăm acolo unde este cazul", a declarat Lucian Eva.

Conform sursei citate, Secția de Neurochirurgie I va fi închisă pentru dezinfecție și vor fi refăcute circuitele. În același timp, se continuă testarea tuturor pacienților și a personalului medical.

Managerul spitalului a mai spus că focarul din spital a izbucnit la jumătatea lunii, până în 14-15 mai neînregistrându-se niciun caz de coronavirus.



Sursa: hotnews.ro


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7473 secunde