Fast-food-urile din Constanța, luate la controlat de pompieri

219
Fast-food-urile din Constanța, luate la controlat de pompieri - fastfood-1486140018.jpg

Articole de la același autor

Pompierii ISU "Dobrogea" au derulat o serie de controale neanunțate, în perioada 21-30 ianuarie a.c., la obiective de alimentație publică. Controalele au fost derulate cu precădere pe timpul nopții, după ora 23.00. Au fost angrenați, alături de pompieri (inspectori de prevenire și personal din subunitățile de intervenție) și reprezentanți ai inspectoratelor de poliție și de jandarmi.


Astfel, în acestă perioadă s-au executat controale la 30 operatori economici, unde au fost constatate 190 deficiențe, dintre care șapte au fost înlăturate pe timpul verificărilor. În urma acțiunilor de control preventive, au fost aplicate 180 sancțiuni contravenționale (132 avertismente și 48 amenzi), în cuantum de 67.000 lei. 


Principalele nereguli au constat în: instalații electrice defecte sau exploatate necorespunzător, deficiențe de ordin organizatoric la nivelul obiectivelor controlate, neîntreținerea instalațiilor de stingere a incendiilor, neverificarea mijloacelor tehnice de apărare împotriva incendiilor, neorganizarea corespunzătoare a instructajului în domeniul situațiilor de urgență, neafișarea/neactualizarea planurilor de evacuare în caz de incendiu, neorganizarea intervenției la locul de muncă.


De asemenea, s-au desfășurat sesiuni de informare a personalului cu atribuții în domeniul situațiilor de urgență de la operatori economici, acțiuni de diseminare a informațiilor de natură preventivă cetățenilor. Concomitent cu activitățile de control asupra respectării normelor de apărare împotriva incendiilor, pompierii din cadrul subunităților operative de intervenție au efectuat 30 de acțiuni de recunoaștere la categoriile de obiective cuprinse în planurile de verificare.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3606 secunde