Fals procuror, reținut: pentru 11.000 de euro, promitea să schimbe soluții în dosare penale!

293
Fals procuror, reținut: pentru 11.000 de euro, promitea să schimbe soluții în dosare penale! - falsprocuror-1596216332.jpg

Articole de la același autor

Un bărbat a fost reținut de procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) Constanța, fiind acuzat că pretindea a fi procuror și cerea diverse sume de bani, sub pretextul că putea interveni în dosare penale.

"În perioada mai – 30 iunie 2020, inculpatul ar fi pretins și ar fi primit de la o persoană (martor în cauză) suma de 11.000 de euro (în două tranșe, de 5.000 euro și respectiv 6.000 euro), în schimbul influenței pe care ar fi afirmat că o are asupra unor procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Mangalia și DIICOT Constanța", se precizează în ordonanța de reținere a procurorilor.

Concret, inculpatul ar fi promis că îi poate determina pe anchetatori să dispună soluții favorabile în două dosare penale, în care respectivul este anchetat pentru infracțiuni la regimul circulației și tăinuire.

Joi, 30 iunie, procurorii DNA au organizat un flagrant, ocazie cu care asupra suspectului a fost găsită suma de 6.000 de euro, dar și o legitimație falsă de "procuror șef birou", folosită pentru a-i întări convingerea martorului că este magistrat și, implicit, că influența lui ar fi reală.

Suspectul a fost reținut și urmează să fie prezentat Tribunalului Constanța cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.765 secunde