FALS PROCUROR, REȚINUT LA CONSTANȚA! Pretindea mii de euro ca să scape denunțătorul de dosare penale

601
FALS PROCUROR, REȚINUT LA CONSTANȚA! Pretindea mii de euro ca să scape denunțătorul de dosare penale - 31iuliefalsprocuror-1596185422.jpg

Articole de la același autor

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție - Serviciul Teritorial Constanța au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând de ieri, a unui inculpat, pentru comiterea infracțiunii de trafic de influență în formă continuată.


În ordonanța procurorilor se arată că, în perioada mai – 30 iulie 2020, inculpatul ar fi pretins și ar fi primit de la o persoană (martor în cauză) suma de 11.000 euro (în două tranșe de 5.000 respectiv 6.000 euro) în schimbul influenței pe care ar fi afirmat că o are asupra unor procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Mangalia și D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Constanța.


Concret, inculpatul ar fi promis că îi va determina pe aceștia să dispună soluții favorabile față de martor, în două cauze în care acesta este cercetat pentru săvârșirea unei infracțiuni la regimul circulației și a uneia de tăinuire.


De menționat este faptul că, în data de 30 iulie 2020, cu ocazia constatării infracțiunii flagrante, asupra inculpatului, pe lângă suma de 6.000 euro, a mai fost găsită și o legitimație falsă de "procuror șef birou", folosită pentru a-i întări convingerea martorului că este magistrat și implicit că influența sa ar fi una reală.


Astăzi, suspectul urmează să fie prezentat Tribunalului Constanța cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6572 secunde