Evazioniști în afaceri cu fier vechi, săltați cu mascații din casele din Cuza Vodă

582
Evazioniști în afaceri cu fier vechi, săltați cu mascații din casele din Cuza Vodă - stanescucuzavoda-1571342710.jpg

Articole de la același autor

În localitatea constănțeană Cuza Vodă a fost zarvă, miercuri, 16 octombrie, încă de la primele ore ale dimineții, când polițiștii de la Serviciul Investigații Criminale de la IPJ Constanța au descins în mai multe locuințe, împreună cu luptători mascați de la Constanța, Tulcea, Brăila și Galați. Scopul acțiunii a fost găsirea și transportarea la închisoare a mai multor persoane condamnate în dosare de evaziune fiscală prin afaceri cu fier vechi. 


Astfel, au fost ridicați de acasă patru bărbați și o femeie, respectiv Marian Stănescu, Bogdan Stănescu, Dănuț Stănescu, Floarea Mihai și Ionică Mihai. Cu toții au de ispășit pedepse între doi și șapte ani de închisoare. Ba chiar unii dintre ei au mai multe condamnări, în mai multe dosare penale, pentru acuzații similare. 


De exemplu, Marian și Bogdan Stănescu, tată și fiu, au fost judecați și în Ialomița și în Constanța, pentru acuzații similare, de evaziune fiscală. În dosarul ajuns în atenția Tribunalului Ialomița, cei doi au fost acuzați că, în calitate de administratori ai SC RMF SRL, cu sediul social în orașul Căzănești, nu au evidențiat în actele firmei operațiunile fiscale realizate. 
Într-un alt dosar, instrumentat de Înalta Curte de Casație și Justiție, cei doi au fost acuzați că au prejudiciat statul cu peste două milioane de euro, prin operațiuni comerciale cu materiale feroase, prin SC FS SRL Căzănești, ascunzând sursa impozabilă și înregistrând în evidența contabilă operațiuni fictive. Astfel, firma s-a sustras de la plata taxelor și impozitelor bugetului de stat. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3504 secunde