European Spartan 2019. Exercițiu complex efectuat la Baza Boboc cu aeronava C-27J Spartan

215
European Spartan 2019. Exercițiu complex efectuat la Baza Boboc cu aeronava C-27J Spartan - spartan-1558536227.jpg

Articole recomandate

Jurnaliști români, dar și reprezentanți ai presei din Bulgaria au asistat, astăzi, la Baza Aeriană Boboc din județul Buzău, la lansări de parașutiști și containere, dar și la o operațiune de evacuare medicală în cadrul Zilei Media la exercițiul multinațional "European Spartan 2019" organizat de Ministerul Apărării Naționale, sub egida Agenției Europene de Apărare (EDA).

Scenariul aplicativ a debutat cu salturile efectuate dintr-o aeronavă C-27J Spartan a Forțelor Aeriene Române de două formațiuni a câte 13 parașutiști aparținând Forțelor Speciale ale Armatei Române. Întregul desant aerian a fost asigurat de aeronave F16, dotate cu radare de interceptare.

În a doua parte a exercițiului au intrat în scenă aeronavele C-27J Spartan aparținând Forțelor Aeriene din Bulgaria și Italia care au participat la o acțiune de evacuare medicală a unui rănit dintr-un teatru de operațiuni, adus într-o primă fază într-o zonă sigură de aterizare cu un elicopter IAR 330 MEDEVAC.

Rolul aeronavei bulgare a fost acela de transport de echipamente și personal medical pentru stabilizarea rănitului la locul inițial de preluare și apoi transferul către Spartan-ul italian pregătit să preia militarul pentru a-l duce la un spital de campanie al Armatei.

Oficialii Forțelor Aeriene Române au explicat că în astfel de situații este crucială încadrarea în prima oră de intervenție, "ora de aur", pentru ca șansele de salvare a rănitului să fie crescute.

În finalul exercițiului, o aeronavă Spartan a Forțelor Aeriene Lituaniene a efectuat o lansare de containere cu echipamente militare și alimente în sprijinul unor trupe aflate într-o zonă de război.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.293 secunde