Escrocherii cu terenuri. Nu lua țeapă ca la Valu! "Sunt zeci de cazuri. Se repetă situația din 2008"

14962
5
Escrocherii cu terenuri. Nu lua țeapă ca la Valu!

Articole de la același autor

Fie că vorbim de neatenție sau de înșelăciune, zeci de persoane au ajuns să se plângă administrației locale că nu pot construi locuințe pe terenurile cumpărate. Și asta din cauză că au fost achiziționate terenuri în extravilanul localității, deși cumpărătorii doreau în intravilan. Astfel de cazuri au apărut în anul 2008, însă în acest an numărul celor care s-au "țepuit" este de ordinul zecilor.

Conducerea Primăriei Valu lui Traian trage un semnal de alarmă cu privire la lotizările ce se execută sau au fost executate în extravilan. În ciuda avertizărilor constante emise de administrația locală, în ultimii ani tot mai multe persoane se plâng că au achiziționat un lot de teren și abia, ulterior, au aflat că acesta făcea parte din extravilan și că nu se poate construi pe el.

"Atragem din nou atenția persoanelor interesate în achiziționarea unui lot de teren pentru construcția unei locuințe, să verifice cu atenție documentele puse la dispoziție de vânzător și să se asigure că ceea ce cumpără este ceea ce au vizionat efectiv în teren. De asemenea, cetățenii au posibilitatea solicitării unui certificat de urbanism de informare de la sediul primăriei", precizează Florin Mitroi, primarul comunei constănțene Valu lui Traian.

Documentul solicitat poate certifica, în mod oficial, regimul terenului pe care cetățenii îl doresc să îl cumpere și poate fi solicitat de orice persoană interesată, fiindu-i necesar doar un extras de carte funciară luat de la promitentul vânzător. Astfel, se pot evita neînțelegeri sau chiar înșelăciuni extrem de costisitoare pentru cumpărător.

"Avem 80-90 de cazuri cu aproximare, dar cu siguranță, cazurile neidentificate sunt mai multe. Notarii nu au atribuții pentru a oferi consultanță în aceste spețe. Chiar dacă văd în acte și își pun niște întrebări, nu au competențe să corecteze. Noi am făcut aceste adrese către OCPI și Camera Notarilor Constanța, în anul 2008, când au apărut primele cazuri, tocmai pentru a trage și ei un semnal de alarmă", a mai adăugat Florin Mitroi.

Certificatul de urbanism poate ajuta cumpărătorii și într-un alt aspect extrem de important, în momentul achiziționării unui imobil cu acces dintr-o alee și nu dintr-o stradă principală. Este bine de reținut că primăria nu face investiții în rețele utilitare-infrastructură pe aleile private. Dezvoltatorii privați care au lotizat terenuri cu acces dintr-o alee au obligația asigurării utilităților, abia, ulterior, având dreptul să solicite autorizații de construcție.

"Și aceasta este o capcană în care cad, deseori, persoanele ce achiziționează imobile în comună. În aceeași situație se află și zonele în care vânzătorii prezintă cumpărătorilor un Plan Urbanistic Zonal aprobat, dar «uită» să le spună și în ce condiții vor putea construi. În concluzie, insistăm ca cei care cumpără proprietăți la limită cu intravilanul sau în zone unde se observă că nu au alte case în jur, să vină la sediu pentru a se informa înainte de semnarea contractului de vânzare - cumpărare. În caz contrar, orice plângere ulterioară este tardivă", a conchis edilul. 

Comentează știrea

O
14 octombrie 2017
Pla

Nea "freci parul", zis si Flesaru e cel mare hot si prost din Primaria Valu. Toti analfabetii au functii importante acolo, e un amestec de interlopie si prostie la cele mai mari nivele. Nici nu e de mirare ca suntem saracii Europei cand alegem asemenea hoti.

DODO
14 octombrie 2017
chiar asa ?

pai comisioanele notarilor sint functie de pret si au un minim dupa cum este terenul : extra sau intravilan ultimul fiind normal mult mai mare deci le convine sa legalizeze tranzactii cit mai scumpe dar nimic nu se vinde fara agentiile imobiliare deci sigur este un blat intre astea si notari asa cum au fost si cazuri de ,,colaborare ,, notari - camatari. Cine naiba te mai apara in tara asta plina de hoti ?

Ismail via brussel
14 octombrie 2017
Corupția otrăvitoare.

Toate an cep de la primărie mana an mâna cu notari pei an pula mea dece aveți consilieri pentru idei de fraudă și nu sa ajuta lumea cu privire la informați și să se deplaseze la fata locului Mafie bagameas pula an România .vindeți pământurile pro for parte le luoati un caz jocat am antalnit an 2008 o firma de construcții bussines da frâu la vânzare apartamente la 35 mi de euro un avans de 15 și restul an rate la fata locului hop zăcea fundația și permagine gunoaie multi au luoat tepe administratori sa făcut dispărut tot cu firma am colegi foști de muncă cunoștințe care au dat avansuri ! Anainte de a semna a cumpăra trebui analizat cercetat și adus la cunoștință la autorități pentru investigați .Antro țară coruptă e bine să te păzești ce semnezi ce vorbești și ce faci .CNP este Nr. Care te caută corupția că vrei nu vrei tot otrăvit vei fi și peste 10 ani .oameni inteligenți prefera străinătatea cunosc cazuri cu oameni cu diplome de masterate care au fost tepuitii an orce .vb germanului răbdare și analizare la miscroscop ,trăim antro țară an care ne furam uni pe alti să trăim ,duceti viață că Șobolani și meritați că va place cine știe Sihadisti ,iss va ocupa terenurile cum a fost SYRYA un pământ cu o cultura cea mai importantă din Antichitate sa va rugați la prosti din guvern sa nu cada guvernul că va manaca Rușii .

Marius
14 octombrie 2017
Teren extravilan

Pai rămâne Mitroi fără ceva suprafață agricola dacă le bagă la intravilan!!!!

costica
15 octombrie 2017
Cel mai important moment este acum!

-oferte-operatorOnline!Proiect nou.Esti salariat si nu-ti ajung banii?Esti somer si cauti un loc de munca?Inca nu ai gasit jobul care sa-ti asigure un trai linistit?Atunci nu ai nimic de pierdut,realizeaza-ti visul.Noi iti oferim curs gratuit si complet de instruire,lucrand acasa.Nuiti trebuie decat un Calculator,internet si 3 ore din timpul tau pentru a castiga bani. Trimite un e-mail cu textul"info"la pacurarucostica1963gmail com

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1852 secunde