Elevii din Constanța, față în față cu jandarmii. Ce sfaturi au primit

141
Elevii din Constanța, față în față cu jandarmii. Ce sfaturi au primit - whatsappimage20191112at1502151-1573631796.jpg

Articole recomandate

Gruparea de Jandarmi Mobilă Constanța desfășoară în această perioadă activități de prevenire a violenței, alături de toate structurile similare din țară, în cadrul Campaniei naționale de informare, prevenire și dialog social "Școala ta în siguranță".


Campania cuprinde întâlniri ale jandarmilor cu elevii, părinții și profesorii din diferite instituții de învățământ constănțene, în baza protocolului semnat cu Inspectoratul Școlar Județean Constanța. În acest sens, marți 12 noiembrie a.c., între orele 13.00-15.00, mr. Nicolae Dimcia, din cadrul Compartimentului de Prevenire a Faptelor Antisociale, s-a întâlnit cu peste 100 de elevi din clasele a V-VI-a, a Școlii Gimnaziale nr 31 Constanta. Tinerilor le-au fost prezentate pe scurt și pe înțelesul lor, misiunile jandarmeriei, importanța și locul acestei arme în cadrul forțelor de ordine publică.


Una dintre problemele puse în discuție a fost că în viața de zi cu zi este dificil și chiar periculos să iei atitudine împotriva celor care încearcă să inspire teamă celor din jur. Din discuțiile purtate s-a ajuns la concluzia, unanim acceptată, că pentru descurajarea unui astfel de comportament, elevii trebuie să alerteze în cel mai scurt timp posibil, în funcție de locul în care se află, profesorii, părinții sau forțele de ordine, prin apelarea numărului unic de urgență 112. 


Profesorii și elevii s-au arătat încântați și au stabilit noi întîlniri între jandarmi și elevii din clasele V-VI-a.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.8131 secunde