Șeful Statului Major al Apărării, declarații despre proiectele de mobilitate militară

362
Șeful Statului Major al Apărării, declarații despre proiectele de mobilitate militară - ciuca-1560793479.jpg

Articole de la același autor

Generalul Nicolae Ionel Ciucă, șeful Statului Major al Apărării, a participat la rându-i la cea de-a treia ediție a "Black Sea and Balkans Security Forum", informează Biroul de presă al MApN. 


În cadrul evenimentului, invitații au discutat despre provocările de securitate din zona Mării Negre și regiunea Balcanilor, printre temele abordate numărându-se: amenințările de tip clasic, militar, dar și hibrid, aspecte privind războiul informațional, riscurile și amenințările în domeniul cibernetic, modul în care schimbările climatice afectează regiunea, dar și impactul factorului religios din perspectiva reconcilierii și a radicalizării. 


Prezent în cadrul panelului "Military Mobility: Key Area of NATO - EU Cooperation", generalul Ciucă a subliniat: "Proiectele de mobilitate militară vor sprijini nu numai dezvoltarea interoperabilității și a infrastructurii ca atare, ci, în cea mai mare parte, vor deveni un element solid de descurajare prin creșterea reacției rapide a forțelor noastre, atât pe teritoriul țării, cât și în întreg spațiul UE". 


Una dintre cele mai importante dezvoltări din cadrul "Foii de parcurs pentru mobilitatea militară" este reprezentată de dezvoltarea proiectelor de infrastructură care vizează sporirea mobilității militare în statele membre". 
Evenimentul a fost organizat de Asociația New Strategy Center, în parteneriat cu Ministerul Apărării Naționale, Universitatea "Ovidius" din Constanța și Zona Metropolitană Constanța. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.7262 secunde