Ședință CSAT pentru schimbarea conducerii Statului Major al Apărării

168
Ședință CSAT pentru schimbarea conducerii Statului Major al Apărării - originalsedintacsat28nov20171e15-1545982718.jpg

Articole recomandate

Klaus Iohannis a convocat, vineri, de la ora 12:00, ședința Consiliului Suprem de Apărare a Țării (CSAT). Scopul întâlnirii este de a analiza solicitările ministrului Apărării referitoare la ocuparea unor posturi în conducerea Armatei României, scrie libertatea.ro 

"Președintele României, Klaus Iohannis, a convocat ședința Consiliului Suprem de Apărare a Țării în data de 28 decembrie a.c., începând cu ora 12:00, la Palatul Cotroceni, pentru a analiza solicitările ministrului apărării naționale referitoare la ocuparea unor posturi în conducerea Armatei României", a informat Administrația Prezidențială. 


Consiliul s-a mai reunit, luna aceasta, de două ori. Prima dată în ședință ordinară, pe 11 decembrie, dar atunci ședința a fost suspendată, în urma unor divergențe de opinie.

A doua ședință a CSAT a avut loc pe 19 decembrie, când s-a ajuns la un consens în privința bugetelor instituțiilor din sistemul de apărare. Anunțul reuniunii CSAT a venit după ce ministrul Apărării, Gabriel Leș, a anunțat, miercuri, că nu va prelungi mandatul actualului șef al Statului Major al Apărării, generalul Nicolae Ciucă, mandat care se încheie pe 31 decembrie 2018. Întrebat ce se întâmplă dacă președintele refuză noua propunere pentru conducerea Statului Major al Apărării, ministrul Apărării a precizat: "Nici nu vreau să mă gândesc la așa ceva. Discutăm de Armata României și despre un mandat care este la încheiere în acest moment. Nu cred că mă pot gândi la așa ceva din partea președintelui". 


Șeful Statului Major al Apărării, care este militarul cu rangul de conducere cel mai înalt din armată, este numit de Președintele României, la propunerea ministrului Apărării Naționale, cu avizul primului-ministru, pentru o perioadă de 4 ani, cu posibilitatea de prelungire cu până la un an.





Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.1684 secunde