Doi turiști rămași în zona de creastă a Munților Făgăraș, recuperați de salvamontiști. Un tânăr, găsit în stop cardio-respirator

190
Doi turiști rămași în zona de creastă a Munților Făgăraș, recuperați de salvamontiști. Un tânăr, găsit în stop cardio-respirator - salva87575600-1537862971.jpg

Articole recomandate

Doi turiști au rămas blocați în zona de creastă a Munților Făgăraș. Aceștia au fost găsiți de salvamontiști, un tânăr fiind în stop cardio-respirator. Echipajele de salvatori au început manevrele de resuscitare la o cabană, ulterior tânărul fiind dus la Unitatea de Primiri Urgențe din Sibiu, unde se află în stare critică, scrie romaniatv.net



Potrivit șefului Salvamont Sibiu, Adrian David, cei doi turiști au fost găsiți în noaptea de luni spre marți, fiind vorba de o tânără și un tânăr, în vârstă de 22-23 ani.

Tânărul era în stop cardio-respirator și s-au făcut manevre de resuscitare la o cabană, pacientul fiind preluat ulterior de un echipaj SMURD și dus la Unitatea de Primiri Urgențe din Sibiu, unde s-au continuat manevrele de resuscitare. În sprijin a venit și o ambulanță de la Serviciul Județean de Ambulanță, cu un aparat automat de compresiuni toracice.

Marți dimineață, tânărul este în continuare în stare critică.

Patrula Salvamont din Bâlea a intervenit, luni seară, pentru salvarea a doi turiști aflați în zona de creastă, în apropiere de lacul Bâlea.

"Au fost alertați și colegii de la Salvamont Argeș și jandarmii montani. Condițiile meteo sunt extrem de dure. Pentru asigurarea asistenței medicale de urgență este alertat și un echipaj medical", declara Adrian David.

Alți doi turiști străini au cerut ajutorul salvamontiștilor după ce au fost surprinși de vremea rea în zona Vârfului Negoiu

Doi turiști străini au cerut ajutorul salvamontiștilor după ce au fost suprinși de vremea rea în zona Vârfului Negoiu din Munții Făgăraș, ei neavând echipament adecvat. Salvamontiștii de la Bâlea și cei din Argeș vor interveni pentru a-i coborî în siguranță de la refugiul Călțun la Piscul Negru, pe Transfăgărășan.

Potrivit șefului Salvamont Sibiu, Adrian David, doi turiști străini au cerut ajutorul salvamontiștilor pentru a-i coborî în siguranță de la refugiul Călțun din Munții Făgărașului.

"Aceștia au fost surprinși de vremea rea ieri (luni - n.r.), în zona Vârfului Negoiu. Nici ei nu au echipament adecvat acestor condiții. Cei doi vor fi coborâți la Piscul Negru pe Transfăgărășan. Se va deplasa echipa de la Bâlea și colegii noștri din Argeș", a declarat Adrian David.

Conform acestuia, intervenția este estimată să dureze șapte ore.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.0028 secunde