Doi polițiști constănțeni, premiați cu Emblema de onoare a Ministerului Afacerilor Interne

734

Articole de la același autor

Doi polițiști constănțeni au fost recompensați, zilele trecute, pentru merite deosebite în activitatea profesională. Este vorba despre comisarul de poliție Janina Teodorescu și comisarul de poliție Marian Enache, care au primit Emblema de onoare a Ministerului Afacerilor Interne, distincție onorifică pentru personalul M.A.I.

Marian Enache este încadrat în Ministerul Afacerilor Interne în luna decembrie 2005, din sursă externă, iar de la data de 15 mai 2015 îndeplinește funcția de șef birou I în cadrul IPJ Constanța - Poliția municipiului Constanța - Biroul de Investigații Criminale.

Ofițerul s-a remarcat în întreaga carieră atât printr-o pregătire profesională de excepție, cât și prin manifestarea unui comportament caracterizat de loialitate, seriozitate și respect în raport cu instituția și colegii de serviciu, fiind evaluat numai cu calificative "foarte bine". Din momentul preluării funcției de șef al Biroului de Investigații Criminale, ofițerul a organizat activitățile într-o manieră eficientă și a impus un mod de lucru profesionist, bazat pe distribuirea sarcinilor în mod echilibrat și în raport de competențele profesionale ale fiecărui polițist, astfel încât indicatorii de performanță s-au îmbunătățit considerabil.

În același timp, colectivul de lucrători al biroului, sub îndrumarea și coordonarea sa, a dezvoltat o nouă abordare a problematicii specifice, fiind realizate mai multe investigații și anchete complexe.

Astfel, în perioada decembrie 2017 - iunie 2018, a participat la o anchetă în urma căreia a fost destructurată o grupare infracțională formată din opt membri, toți fiind trimiși în judecată, în stare de arest preventiv, pentru comiterea unui număr de 122 de infracțiuni de tâlhărie, furt calificat, distrugere și infracțiuni la regimul circulației rutiere; gruparea a acționat pe raza a nouă județe din țară, fiind cunoscută pentru sustragerea aparatelor pentru plata facturilor tip Pay-Point, din incinta unor supermarketuri.

De asemenea, în perioada aprilie 2017 - februarie 2018, a realizat o anchetă în urma căreia a fost destructurată o grupare infracțională formată din 18 membri, toți domiciliați pe raza județului Galați, aceștia fiind trimiși în judecată, în stare de arest preventiv, pentru comiterea unui număr de 34 de infracțiuni de furt calificat, pe raza a nouă județe, comise prin modul de operare "împrietenire - prezentare produse cosmetice".

Comisarul Marian Enache a realizat și ancheta în urma căreia a fost destructurată și gruparea infracțională care acționa prin modul de operare "Acoperișul", formată din 13 membri persoane fizice și doi membri persoane juridice, domiciliați pe raza județelor Constanța, Cluj și Gorj, care au fost trimiși în judecată, în stare de arest preventiv, pentru comiterea unui număr de 18 infracțiuni de șantaj, înșelăciune, evaziune fiscală și spălare de bani; gruparea era specializată în comiterea de infracțiuni de înșelăciune și șantaj.

Merite deosebite

Janina Teodorescu este încadrată în Ministerul Afacerilor Interne în luna iulie 2005, fiind absolventă a Academiei de Poliție "Alexandru Ioan Cuza", iar de la data încadrării, și-a desfășurat activitatea exclusiv în cadrul Poliției municipiului Constanța, profil investigații criminale, inițial la Secția 5 Poliție și apoi în cadrul Biroului de Investigații Criminale.

Ofițerul s-a remarcat în întreaga carieră atât printr-o pregătire profesională de excepție, cât și prin manifestarea unui comportament caracterizat de loialitate, seriozitate și respect în raport cu instituția și colegii de serviciu, fiind evaluat numai cu calificative "foarte bine". În ultimii ani, comisarul a inițiat și a coordonat mai multe anchete de mare anvergură, în urma cărora au fost destructurate grupuri infracționale organizate care acționau atât pe raza județului Constanța, cât și pe raza altor județe din țară, contribuind în acest mod la scăderea semnificativă a infracționalității sesizate, pe modurile de operare vizate. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6463 secunde