Descoperire șocantă în ziua căsătoriei: doctorița și-ar fi ucis copilul, imediat după naștere

729
Descoperire șocantă în ziua căsătoriei: doctorița și-ar fi ucis copilul, imediat după naștere - 6actudoctorita-1568022095.jpg
Rezidenta de la Spitalul din Oradea și-ar fi ucis fetița la o lună de la naștere, iar medicii legiști au acum sarcina dificilă de a stabili cauza morții, la patru ani de la comiterea faptei. Anchetatorii analizează inclusiv posibilitatea ca fetița să fi murit prin înfometare.


UPDATE - Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor au început urmărirea penală "sub aspectul săvârșirii infracțiunii de violență în familie cu referire la infracțiunea de omor" în cazul Nadiei Filip, medicul rezident de la Spitalul din Oradea, care și-ar fi ucis fetița de o lună în urmă cu patru ani și apoi i-a îngropat cadavrul, relatează libertatea.ro


Maria Cotrău, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, a precizat că femeia nu a spus rudelor nici despre nașterea bebelușului și nici despre uciderea acestuia. Potrivit sursei citate, Nadia Filip a fost audiată, iar procurorii așteaptă rezultatele necropsiei de la Serviciul de Medicină Legală Bihor. Anchetatorii au făcut două solicitări conducerii Spitalului Județean de Urgență Oradea pentru a obține documente privind activitatea medicală a femeii, în perioada noiembrie-decembrie 2015, atunci când era rezident anul I.

Potrivit informațiilor neoficiale de pana acum, doctorița Nadia Filip, în varsta de 30 de ani, ar fi ascuns sarcina, a mers la serviciu pana în ultima zi, chiar a intrat în sala de operație, apoi a stat 4 zile la Maternitate și în a 5-a zi s-a prezentat la serviciu și ar fi falsificat condica. Femeia locuia singură într-o garsonieră iar copila ei ar fi decedat când avea vârsta de o lună, arată sursele bihon.ro. Însă pe baza osemintelor găsite, experții legiști nu vor putea stabili cauza exactă a decesului decât dacă e vorba de o traumă considerabilă, pe un os mare. Au trecut patru ani de zile, astfel încât, chiar și dacă s-ar putea stabili aproximativ o potențială cauză de asfixiere, nu se va putea afla cum a fost produsă această asfixiere (prin traumă și agresiune, înec cu fluide etc), doar pe baza oaselor și în lipsa părților moi din organism, putrezite deja, arată sursele citate.

Cum a fost descoperită 


Intenționând să se căsătorească, doctorița ar fi fost întrebată la Starea civilă despre copil, fiindcă acesta apărea cu CNP în calculator. Cum probabil nu știa de sistemul informatizat și în rețeaua de la Starea civilă a maternității la toate celelalte sucursale similare și deci nu se aștepta ca cineva să o mai întrebe de copil, după patru ani, doctorița nu și-a putut ascunde mirarea. Doctorița ar fi negat că ar avea vreun copil, iar cei de la Starea civilă au anunțat autoritățile. 


Procurorii bihoreni fac cercetări pentru săvârșirea infracțiunii de omor dar nu au acuzat-o oficial pe doctoriță, în lipsa raportului medico-legal care să stabilească cauza morții. Ea însă ar fi recunoscut fapta, declarând că ar fi ascuns sarcina și ar fi făcut această grozăvie de rușinea familiei.



sursa: libertatea.ro


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7883 secunde