Demisie șoc la Vatican! "Au fost scurgeri de informații"

306
Demisie șoc la Vatican!

Articole recomandate

Șeful securității Vaticanului și principala gardă de corp a papei Francisc, Domenico Giani, a demisionat, astăzi, în urma scurgerii în presă a unor informații dintr-o anchetă referitoare la presupuse delicte financiare la Vatican, a anunțat serviciul de presă al Sfântului Scaun, transmite agenția Reuters, consultată de Agerpres.

"Deși Comandantul (Jandarmeriei, Giani,) nu poartă nicio responsabilitate personală în desfășurarea evenimentelor, Domenico Giani i-a înaintat demisia sa Sfântului Părinte, din dragoste față de Biserică și loialitate față de Urmașul Sfântului Petru", arată comunicatul, adăugând că demisia acestuia a fost acceptată de suveranul pontif.

Demisia lui Giani, în vârstă de 57 de ani, fost membru al serviciilor secrete italiene, aflat în funcția de la Vatican din 2006, urmează după o serie de percheziții fără precedent întreprinse de subordonații săi asupra a două birouri-cheie de la Vatican, Autoritatea pentru Informații Financiare (AIF) și Secretariatul de Stat, la 2 octombrie. În cursul perchezițiilor, poliția a confiscat documente și dispozitive electronice, Vaticanul afirmând că s-a dat astfel curs plângerilor depuse de Banca Vaticanului și de Biroul Auditorului general, și având legătură cu "operațiuni financiare derulate în decursul timpului".

Vaticanul s-a aflat în fierbere după ce în presă a apărut o notă internă a poliției cu fotografii a cinci angajați, inclusiv numărul 2 al AIF și un monsenior din Secretariatul de Stat.

Surse de la Vatican au declarat că papa Francisc a fost supărat din cauza scurgerii în presă a notei, în care cei cinci, printre care o femeie, erau fotografiați într-un format similar celui cu persoane căutate de poliție.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.3897 secunde