Decesul suspect al unui episcop, anchetat de procurorii constănțeni după 69 de ani

271
Decesul suspect al unui episcop, anchetat de procurorii constănțeni după 69 de ani - bisericatreiierarhidiniasidoxolo-1537872895.jpg
Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului și Parchetul Militar au dispus efectuarea unei cercetări privind decesul episcopului de Huși, Grigorie Leu. Prelatul a murit în condiții suspecte în anul 1949.


Cele două instituții încearcă astfel să rezolve una dintre marile presupuse crime nerezolvate din cadrul Mitropoliei Moldovei și Bucovinei, potrivit Mediafax.

Reprezentanții instituțiilor au început investigațiile arheologice marți, urmând să deshumeze rămășițele fostului episcop. El a decedat la 1 martie 1949.


Conform reprezentanților Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului, acțiunea vine după ce urmașii fostului episcop și reprezentanții Episcopiei Hușilor au făcut solicitări în acest sens, dorind aflarea circumstanțelor reale în care a decedat prelatul.

Grigorie Leu s-a născut în anul 1881, în satul Țuțucani, comuna Mălușteni, din județul Vaslui. El a fost al doilea copil dintr-o familie de opt, tatăl său fiind preot. El a studiat la Facultatea de Teologie de la Kiev și a slujit și pe front, în primul Război Mondial, în 1916.


După unirea Basarabiei cu România, el a fost trimis pe malul drept al Prutului, cu împuternicire guvernamentală, pentru a face muncă misionară și didactică.

La a doua zi după moartea sa, doctorița care l-a îngrijit (și care era cumnata lui, arată sursa citată) a cerut să fie efectuate analize suplimentare, fiindcă a găsit în spută urme de arsenic, însă după ce au protestat, rudele lui au fost arestate de securitate.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Duminică, 09 Septembrie 2018
Stire din Actual : TRAGEDIE AVIATICĂ! SUNT CEL PUȚIN 17 MORȚI
Pagina a fost generata in 0.5763 secunde