De interes pentru militari! Securitatea din regiunea Mării Negre și din Balcanii de Vest

1841
De interes pentru militari! Securitatea din regiunea Mării Negre și din Balcanii de Vest - armata-1538065277.jpg
Securitatea din regiunea Mării Negre și din Balcanii de Vest s-a aflat în centrul discuțiilor pe care ministrul român al Apărării naționale, Mihai Fifor, însoțit de ambasadorul George Maior, le-a avut la Pentagon cu secretarul apărării al Statelor Unite, James Mattis.

Agenda discuțiilor a inclus teme prioritare ale cooperării în domeniul apărării dintre România și SUA, cu accent pe evoluțiile de securitate din regiunea Mării Negre și din Balcanii de Vest, implementarea deciziilor Summit-ului NATO din luna iulie, participarea la lupta împotriva terorismului, cooperarea bilaterală și prezența forțelor SUA pe teritoriul României, precum și aspecte legate de cooperarea în domeniul industriei de apărare și programelor majore de înzestrare derulate cu partenerul american, informează Ambasada României la Washington în postări pe pagina oficială de Facebook, consultate de Agerpres.

În cadrul discuțiilor, a fost evidențiat ritmul dinamic de derulare al Parteneriatului Strategic dintre cele două țări, precum și perspectivele de intensificare a cooperării în domeniul apărării, ca elemente esențiale pentru securitatea și stabilitatea țării noastre și a regiunii din care România face parte. În context, a fost apreciată maturitatea cooperării României cu Partenerul strategic, atât în plan bilateral, cât și în cadrul Alianței.

De asemenea, Fifor și Maior au participat la o masă rotundă organizată de Fundația Heritage în parteneriat cu Ambasada României la Washington în contextul vizitei în SUA a ministrului român al apărării naționale.

La eveniment au mai fost prezenți șeful Statului Major al Apărării, generalul Nicolae-Ionel Ciucă, secretarul de stat în MApN și șef al Departamentului pentru Armamente, Andrei Ignat. Delegația a fost primită de vicepreședintele Fundației Heritage pentru securitate națională și politică externă, dr. James Carafano.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3253 secunde